Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekről lemondás hogy működik?

Gyerekről lemondás hogy működik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Másfél éves iker gyermekeim vannak és az édesapa mikor gyerkőcök 2-3 hónaposak voltak elment és azóta feléjük sem nézett, egy pelenkát, egy törlőt vagy gyógyszert, semmit az ég világon nem vett nekik és nem is látta őket már azóta hogy elment. Nekem lett egy nagyon rendes párom aki a sajátjaiként neveli őket, és az ikrek is nagyon szeretik őt. Gondolkoztunk már azon hogy kérjünk gyerek tartást de eddig CSAK azért nem kértünk mert anno azt mondta hogy egy Ft ot nem fog fizetni és úgy gondoltuk hogy talán jobb is ha egy ilyen embert nem ismernek és ugye ha fizetne akkor láthatná, jöhetne , el is vihetné őket KÉSŐBB. Mert az igaz hogy most nem érdeklődik a gyerekek felől viszont 5-10 év múlva ki tudja és nem akarom a gyerekeket összezavarni :( Úgy gondoltuk párommal hogy talán jobb lenne hogyha lemondana róluk a vér szerinti apjuk, hiszen így sem ismerik őt és nem is szeretném mert egy link alak. Viszont nem tudjuk hogy ez hogy működik. Ha ő nem akar lemondani akkor a bíróság kötelezheti rá? A nővérével most beszéltem és állítólag az apukának nagyon hiányoznak, ezért gondolom hogy már nem mondana le róluk. Viszont drogozott, nem dolgozott, bulizott. Azért beszélek múlt időben mert már nem tudom hogy mi van vele csak a szilveszteri képeit néztem meg és ott is drogos állapotban volt.

Kérlek segítsetek nekem, és ne haragudjatok hogy ilyen hosszúra sikeredett, próbáltam mindent röviden leírni de ha valami nem volt érthető akkor elmondom részletesebben de most szükségem van olyanokra akik jártak ilyen cipőben már :(

Köszönöm hogy elolvastátok.

2014. máj. 26. 18:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Első lépésnek mindenképp a hivatalos elhelyezést intézném el, hisz így tényleg bármikor elviheti őket. Tulajdonképp az egy dolog hogy ő hónapok/évek óta nem látta őket, jogilag bármikor elviheti őket, hivatalosan közös a felügyelet.

Utána megpróbálkoznék azzal, hogy mondjon le, hisz ő ugysem érdeklődik, így lehetőség lenne "családban" felnőniük. De ha ebbe nem megy bele, akkor nem tudsz mit tenni.

2014. máj. 26. 21:47
 12/28 A kérdező kommentje:

Jézusom ezzel nagyon megijesztettél hogy igazából bármikor elviheti őket... és egyébként ha ezt elindítom az mennyi idő? most lehet buta kérdés lesz na haragudj érte de mivel iker gyermekeim vannak ugye nem csinálhatják azt hogy egyik gyerkőc nálam a másik meg nála? Ilyen dolgoktól is nagyon félek meg igazából mindentől mivel még soha de soha nem voltam ilyen helyzetben :( És a gyerek elhelyezést azt is a bíróságon kell intézni vagy a gyámügynél?

Előre is köszönöm a válaszodat

2014. máj. 26. 21:50
 13/28 anonim ***** válasza:
Hát, hogy mennyi idő az a bíróságtól függ. Nem tudom.
2014. máj. 26. 21:53
 14/28 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a te segítségedet is :)
2014. máj. 26. 21:54
 15/28 anonim ***** válasza:
A mostani "parod" nem fogadhatja örökbe őket csak a hazastarsad. Tehat elso lépés hazassagkotes, utana házastársi orokbefogadas megindítása.
2014. máj. 27. 06:03
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Na most olvastam a tobbi hozzászólásodat.

Elso lépés gyermekelhelyezes. Ha az megvan, akkor lehet tovább lepni. Jelenleg az apának ugyanolyan jogai vannak a gyerekekkel kapcsolatban, mint az anyának.

Az apa nem mondhat le róluk csak ha egyúttal örökbe is adja őket. A parod csak akkor tudja orokbefogadna a gyerekeket, ha házasok vagytok.

Nem art ezzel vigyázni, ugyanis onnantol, hogy a gyerekeket orokbefogadna ugyanolyan jogai lesznek, mint neked es a kötelességei is azonosak lesznek. Tehat pl valas eseten perelhet a gyerekekért illetve ha nalad helyezik el őket akkor fizetheti a tartasdijat.

2014. máj. 27. 06:07
 17/28 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon köszönöm neked hogy ezeket elmondtad nekem mert nem tudtam ennek a menetét :)

És a gyerekelhelyezést hol kell elindítani? a bíróságon vagy a gyámügynél? (Lehet buta kérdés bocsi ezért )

2014. máj. 27. 08:51
 18/28 A kérdező kommentje:

Mi kell ahhoz hogy a bíróság úgy lássa hogy az apa nem láthatja/látogathatja az ikreket?

Vagy hogyha láthatja is akkor nem viheti el nélkülem őket sehova?

2014. máj. 27. 08:55
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Bíróságon kell kezdeni szerintem.

Bizonyíték kell ellene, hogy veszélyenek lennének kitéve a gyerekek, vagy nem beszámítható vagy valami ilyesmi.

2014. máj. 27. 08:59
 20/28 anonim ***** válasza:

Bíróságon kell elindítani. Egy kérvényt kell írni - ha gondolod segítek -csatolni a szuletesi anyakonyvi kivonatokat. Hamarosan ítélkezési szunet kesz ezért eselyes hogy az elso tárgyalás valamikor szeptember környéken lesz. Ugyvéd nem kell, de ha van ra keret es neked biztonságot ad, akkor persze lehet. Neked -amennyiben meg nyered a pert - nincs perkoltsege. Egy beadványban kérni lehet a tartasdijat is, hat hónapra visszamenőleg.

Lathatast mindenképpen meg ítélnek, kivéve, ha az apa nem akarja. Lehet kérni felugyelet lathatast, de az nem azt jelenti, hogy a te jelenlétében láthatja csak a gyerekeket: ilyenkor a családsegítőben, vagy nevelesi tanacsadoban, pszichológus felügyelete mellett zajlik a lathatas.

Ha apuka nem akar lathatast es az ítélethozatal óta eltelt minimum hat honap, akkor meg lehet próbálkozni a szuloi felugyeleti jog megvonásával, de ezt ritkán ítélik meg csak azert, mert nem látogatja a gyereket.

2014. máj. 27. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!