Anyukak! Nektek ki a peldakepetek az anyasag teren? Fel tudtok nezni anyukatokra?
Én szerencsés vagyok, mert anyukám egy szuperanyu, és anyósom is egy rendes asszony.
Felnézek anyukámra, minden téren. Remek ember!
Amúgy anyukám az anyósát tartotta példaképnek. A ő anyukája verte őt, szigorú volt és sokszor igazságtalan. Anyósa (az én drága anyai nagymamám) pedig egy kincs volt. Anyukám szerintem miatta lett ilyen jó ember.
Úgyhogy simán lehet anyósod a követendő példa, sőt még jó, hogy ilyen anyósod van. Sokaknak nem hogy nem követendő, hanem elrettentő példa. :D
Anyukám és anyósom is remek anyuka/feleség/asszony, de nincs példaképem a gyereknevelés terén.
Elsőként anyukám, majd anyósom véleményét/tanácsát kérem ki. Utána a védőnőjét és a gyerekorvosét, ha még mindig nem találtam problémára megoldást.
A nővérem gondolatait is végig hallgatom, bár a gyermeknevelési elveink ég és föld. Ő a mindent megmagyarázó anyuka, aki (részemről) nem neveli a gyermekét. Ez meg is látszik az unokaöcsémen. Felesel, belesz.rik mindenbe és nem bír 3 percig sem megülni a popsiján közel 8 évesen. Rengeteg probléma van vel. Az oviból sem akarták iskolába engedni, de a nővérem erőszakoskodott. Most megitták ennek a levét, mert rengeteg kivizsgálásra mentek és úgy néz ki, hogy a következő évet már speciális iskolában kell kezdenie. De ez más tészta.
Egyébként én gyakran kérdezem meg apukám és apósom véleményét/tapasztalatát is a gyermeknevelésről. Illetve abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a párom részéről 3 déd szülő is él még, akik tiszta tudattal rendelkeznek. Tehát nagyon sok tapasztalatot osztanak meg velem.
Én mindegyiknél előbb helyezem az anyai megérzésem és a férjemmel együtt "kidolgozott" gyermeknevelési stratégiánkat.
pl. hiába akarnak csokit és édességet adni a lányunknak, ha ebéd előtt mi ezt tiltjuk.
Bár ugye ezekhez a szabályokhoz "kompatibilis" család is kell, amiben szerencsére mi élünk. :))
Egyfelől mindenkit meghallgatok, átgondolom, amit mondanak, majd megpróbálok a legcélravezetőbben cselekedni.
Nálam a "Nem" az "Nemet" is jelent!
Plusz a férjem egyik szakmája fejlesztő pedagógus, így nyilván az ő szavára 100%-ban adok. :)
Szakmája miatt nagyon sok szülő "keresi fel" a játszótéren őt és kér tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!