HPV? Szülés után volt rákszűrésem negativ lett.2 év után HPV vírust találtak. Nekem csak a férjemmel volt közben aktusom. A vírus szexuális úton terjed. Megcsalt akkor?
Olvass utána! [link]
Néhány infó, hogy kicsit megnyugodj:
- a hpv nem csak nemi úton terjed, bár sokáig ezt hitték. Mára már kiderült, hogy gyakorlatilag bárhol el lehet kapni (uszodában, wc-n, stb.), szóval emiatt ne szedd le a férjed fejét! :) Ráadásul hosszú a lappangási ideje, sokaknál tünetmentes, tehát nem lehet pontosan meghatározni, hogy hol és mikor kaptad el.
- több fajtája is van, különböző rizikófaktorral. Az igaz, hogy a méhnyakrák 99 %-ban felelős a hpv, de nem minden hpv okoz méhnyakrákot!
- rákszűrésen nem vizsgálják, ez egy külön szűrés során derül ki, de akkor a fajtáját is azonosítják.
És egy szomorú dolog a végére.... Mivel vírus, így nem lehet meggyógyítani, a vírus már mindig a szervezetedben marad. Tünetmentessé tehető. Kb. olyan mint a herpesz, ha egyszer előjött, akkor bámikor újra felbukkanhat, a szervezet immunrendszerével áll kapcsolatban. Pl. nekem a terhességeim alatt jött elő, bár én tudtam, hogy hordozó vagyok, mert évekkel előtte kezeltek. Már több mint 10 éve bennem van.
Köszi a válaszokat!
Utolsó megnyugtattál:)
de ha már régebben bennem van , akkor szülés közben nem kapta el a kislányom ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!