Anyukak, ti beolytattatok a babatokat rota virus ellen? Akkor is ha nem kotelezo?
Én beoltattam. Nálunk ajánlotta az orvos. Tudom, hogy nem véd minden vírustörzs ellen, de ha el is kapja az oltás ellenére, sokkal enyhébb lesz a lefolyása, mint oltás nélkül.
Ráadásul elszámoltuk egészségpénztári kártyára, így nem hatott meg anyagilag.
Nem oltattunk.
Doki szerint csak egy bizonyos törzs ellen véd, nem mind ellen. Így ebben maradtunk.
Az elsőnél sokat gondolkoztunk rajta, de nem oltattuk be. Nem volt beteg, a nátha volt a "legkomolyabb" betegsége.
Most a másodikat várom. Addigra a nagyobb ovis lesz. Most is biztosan át fogjuk beszélni, de egyenlőre megint a "nem "felé hajlok.
Nekünk azt mondta akkoriban a gyerekorvos, hogy közel 100 hányást és hasmenést okozó vírus van kb. Mo-n. Tehát, ha a rota ellen beoltatom (ami ezelőtt négy évvel volt 2x 17.000 Ft, ha jól emlékszem), attól még a másik 99-et elkaphatja és ugyanúgy kiszárdhat. Eddig kétszer kapott hányásos vírust (az egyiknél majdnem kórház lett a vége), de egyik sem a rota volt. Ő inkább azt ajánlja, hogy legyen otthon elektrolit por és ha hányás van vagy magas láz miatt, nem akar enni, inni, akkor abból adjam neki, így elkerülhető a kórház, mert ez olyan ásványi sókat tartalmaz, mint az infúzió, csak sokkal humánusabb formában, mert pl. a Humana-s az banánízű. Mi így úsztuk meg a kórházat, mert már állni nem bírt a lányom és egész nap aludt, de óránként felébresztettem és beleerőltettem az 1-1 deci elektrolitos vizet, másnap már a saját lábán ment a rendelőbe.
(Bocs, hogy egy kicsit off voltam, csak sokan nem tudnak erről a porról, orvosok sem és ezért rögtön kórházba küldik a piciket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!