Tényleg én gondolkozok hülyén? Vagy miért kapom ezt már nem is először?
Már többedik ismerős akivel találkoztam, kérdezték tőlem, tervezünk-e még babát a párommal, mindig ugyanazt válaszoltam, igen, 5-6 év múlva. Van egy 2 évesem, és egy 1 hónaposom. És néznek rám birkán, hogy miért olyan soká, miért nem "tudom le" hamar a dolgot, 1-2 éven belül, és akkor kész megvan a tervezett 3 gyerek. Elmagyarázom nekik, hogy azt várom a pici is megnőjön kicsit, hogy tudjunk menni velük ide-oda, a 2 évesem is most pont abban a korban van, hogy tudtuk volna vinni fürdeni-játszótér vagy tényleg akárhova családi kiruccanás, de ugye jött a pici, most kb. itthon bent és az udvaron vagyunk, meg néha sétálunk egyet. Ki akarjuk "élvezni" őket -vagy nem tudok jobb szót írni- mielőtt jön egy újabb kis bébi..Persze tudom utána is lehet élni az életet, de miért olyan fura ez egyeseknek ?
Köszi hogy elolvastátok kicsit hosszúra sikeredett..:)
Van, aki szerint nehez ujra belerazodni a "babazasba", masok szerint jobb egymas utan letudni a gyerekeket, ugy hamarabb lesz nyugi ujra, masok szerint korban kozeli tesver(ek)re van szuksege a gyerekeknek, stb. Meg sokan munkahelyi megfontolasok miatt tudjak le gyorsan a gyerekeket.
En mondjuk a nagyobb korkulonbseg hive vagyok, pont azert, hogy mindenkire jusson elegendo ido es figyelem.
Szoval szerintem semmi baj nincs azzal, hogy kesobb vallalnatok harmadikat.
Én megértelek...amúgy hasonló cipőben vagyunk,nálunk is kettő van,már 3,5 és 1,5 évesek,csak mi úgy vagyunk vele,ahogy az ismerőseid,most szeretnénk még egyet,hogy együtt legyenek kicsik,együtt nőjenek.Nem tudom,5-6 év múlva már rég dolgozom,ők nagyobbak,nem biztos,hogy újra vágynék vissza a szoptatás-büfizés-pelenkázás körforgásba....
De mindenki más,ti így látjátok,mi máshogy,ettől szép az élet:))
ja meg látom a gyerekeken,hogy tök jól "egybenőnek" vagy hogy is mondjam,nem szeretnénk,hogy a 3. úgy kiessen,mert akkor a tesói már nagyok.
De mondom,megértelek,hiszen két kicsivel eléggé idegpróbálóak a napok:)
Fiam 4,5 éves. Egyenlőre még nem szeretnénk tesót. Pedig már kb. pár hónapos korától mindenki ezzel "nyúúúúz", hogy mikor lesz már kistestvér. Én mondtam, hogy majd...
Kb. még 2 évet szeretnék dolgozni, ő is még 2 évig ovis lesz, úgy szeretnénk a tesót, hogy mikor ő megy elsőbe, akkor legyek terhes, hogy tudjam hozni-vinni, tudjak vele tanulni, ne csak az legyen, hogy nincs rá időm a kicsi miatt.
Nem érdekel mások véleménye, nekünk így a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!