Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg én gondolkozok hülyén?...

Tényleg én gondolkozok hülyén? Vagy miért kapom ezt már nem is először?

Figyelt kérdés

Már többedik ismerős akivel találkoztam, kérdezték tőlem, tervezünk-e még babát a párommal, mindig ugyanazt válaszoltam, igen, 5-6 év múlva. Van egy 2 évesem, és egy 1 hónaposom. És néznek rám birkán, hogy miért olyan soká, miért nem "tudom le" hamar a dolgot, 1-2 éven belül, és akkor kész megvan a tervezett 3 gyerek. Elmagyarázom nekik, hogy azt várom a pici is megnőjön kicsit, hogy tudjunk menni velük ide-oda, a 2 évesem is most pont abban a korban van, hogy tudtuk volna vinni fürdeni-játszótér vagy tényleg akárhova családi kiruccanás, de ugye jött a pici, most kb. itthon bent és az udvaron vagyunk, meg néha sétálunk egyet. Ki akarjuk "élvezni" őket -vagy nem tudok jobb szót írni- mielőtt jön egy újabb kis bébi..Persze tudom utána is lehet élni az életet, de miért olyan fura ez egyeseknek ?

Köszi hogy elolvastátok kicsit hosszúra sikeredett..:)

2014. máj. 9. 12:34
 1/6 A kérdező kommentje:
Egyébként 26 éves vagyok! :)
2014. máj. 9. 12:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mikor szertne babát. Nem vagyunk egyformák, ezért ne foglalkozz mások véleményével. Minden korkülönbségnek megvannak az előnyei és hátrányai. Csak ti tudjátok, hogy nektek mi a jobb. Tarts ki amellett, ami a családodnak a legjobb!
2014. máj. 9. 12:38
 3/6 Julie S ***** válasza:

Van, aki szerint nehez ujra belerazodni a "babazasba", masok szerint jobb egymas utan letudni a gyerekeket, ugy hamarabb lesz nyugi ujra, masok szerint korban kozeli tesver(ek)re van szuksege a gyerekeknek, stb. Meg sokan munkahelyi megfontolasok miatt tudjak le gyorsan a gyerekeket.

En mondjuk a nagyobb korkulonbseg hive vagyok, pont azert, hogy mindenkire jusson elegendo ido es figyelem.

Szoval szerintem semmi baj nincs azzal, hogy kesobb vallalnatok harmadikat.

2014. máj. 9. 13:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Én megértelek...amúgy hasonló cipőben vagyunk,nálunk is kettő van,már 3,5 és 1,5 évesek,csak mi úgy vagyunk vele,ahogy az ismerőseid,most szeretnénk még egyet,hogy együtt legyenek kicsik,együtt nőjenek.Nem tudom,5-6 év múlva már rég dolgozom,ők nagyobbak,nem biztos,hogy újra vágynék vissza a szoptatás-büfizés-pelenkázás körforgásba....

De mindenki más,ti így látjátok,mi máshogy,ettől szép az élet:))

ja meg látom a gyerekeken,hogy tök jól "egybenőnek" vagy hogy is mondjam,nem szeretnénk,hogy a 3. úgy kiessen,mert akkor a tesói már nagyok.

De mondom,megértelek,hiszen két kicsivel eléggé idegpróbálóak a napok:)

2014. máj. 9. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem még nincs gyerekem, de én alapból 5-6 évet szeretnék majd. Így a gyerek helyes nevelésére tudok koncentrálni az első kritikus 6 évben (amikor az alaptermészete kialakul a gyereknek).
2014. máj. 9. 14:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Fiam 4,5 éves. Egyenlőre még nem szeretnénk tesót. Pedig már kb. pár hónapos korától mindenki ezzel "nyúúúúz", hogy mikor lesz már kistestvér. Én mondtam, hogy majd...

Kb. még 2 évet szeretnék dolgozni, ő is még 2 évig ovis lesz, úgy szeretnénk a tesót, hogy mikor ő megy elsőbe, akkor legyek terhes, hogy tudjam hozni-vinni, tudjak vele tanulni, ne csak az legyen, hogy nincs rá időm a kicsi miatt.

Nem érdekel mások véleménye, nekünk így a jó.

2014. máj. 9. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!