Hogy lehet ilyen hülye egy szülő?
Figyelt kérdés
A bölcsődében az egyik kisgyereket Káinnak hívják....2014. máj. 8. 16:34
1/17 anonim válasza:
Azért ez annyira nem szörnyű név szerintem, hogy egyszerre le kell hülyézni a szülőt. Hangzásra nem tetszik vagy azért, mert Káin megölte a testvérét? Mert ha a második, akkor azért elég sok név ki van lőve, amit nem lehetne adni a gyerekeknek.
2/17 A kérdező kommentje:
A jelentése miatt. Szerintem nincs ember, akinek nem a bpbibliai történet jutna eszebe rola....
2014. máj. 8. 16:42
3/17 anonim válasza:
Igen,ez egy érdekes kérdés, vannak nevek, amikre az ember rögtön asszociál valakit, és ha az negatív dolgokkal társul, lehet, nem a legszerencsésebb választás. Mi is hasonlóképpen állunk most, ha kisfiunk lesz, az osztrák eredetű vezetékneve mellé germán keresztnevet szeretnénk, ezek közül az Adolf tetszett nekünk. Ám mivel mindenki Adolf Hitlerre asszociál a név hallatán, mi nem leszünk ennyire bátrak, mint a Káint választó szülők, és megfutamodtunk, elvetettük ezt a nevet.
4/17 anonim válasza:
Káint én sem adnék soha, mert nekem is csak a Biblia ugrik be... viszont van nálunk Adolf, róla inkább Kósa L. Adolf jut eszembe, akit fiatal koromban nagyon szerettem;))
5/17 anonim válasza:
Az én kisfiam Noé. Erről is mindenkinek a bibliai jelentése jut eszébe. Nem mondom, hogy nem idegesít amikor a bárkás poénok jönnek, számítottam is rá, de ez a név tetszett. Szerintem még mindig sokkal jobb, mint ha Alehandro, vagy Samantha vagy valamilyen sorozatnév lenne.
Viszont második névként egy hétköznapi nevet választottunk, hogy szükség eseten legyen választása.
6/17 A kérdező kommentje:
A Noenak nincs ilyen negativ "eloelete" utolso, bar nem egy hetkoznapi nev, az biztos.
2014. máj. 8. 19:03
7/17 anonim válasza:
Ha nincs egy Ábel nevű testvére akkor annyira nem gáz :D
8/17 anonim válasza:
Na és az Efraim Noéhoz mit szólsz?
9/17 anonim válasza:
Szerintem az Adolf sokkal gázabb..
10/17 anonim válasza:
Szerintem is rosszabb az Adolf. Nekem elsőre nem Kósa L Adolf jutott eszembe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!