Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » S. O. S. Hogyan győzzem le a...

S. O. S. Hogyan győzzem le a félelmemet?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok,van egy 4 hónapos kislányom.A párom Németországban dolgozik,pár napja ment ki,és az a helyzet h félek éjszakánként egyedül.Mindig ilyen parás voltam,régebben ha ilyen helyzet volt,anyukáméknál aludtam,kb 10 percre laknak,de most a babát mégsem cuccolhatom minden este,megszokta már a helyét itthon.Én viszont nagyon rosszul alszom így és nappal sem tudok pihenni hiszen itt van a babám.Mit tegyek h ne féljek?Szánalmasnak tartom magam emiatt,de nem találok megoldást.
2014. máj. 8. 10:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Röhelyes, de egy időben a sötéttől féltem. Full zárt 7.emelit lakás, mindenhol villany fel, és be voltam tojva egyedül... Elmúlt.

Illetve amitől itthon rettegtem sokáig az a vihar-villámlás. Ha hiszed ha nem, minden vihar alkalmával gyerek kézközelben, pelustáska legfontosabb cuccal, ha netalán becsap egy villám... És reszkettem. Most már fel sem tűnik, ha vihar van...

Megedződtem amióta "nagyok" a kicsik.

2014. máj. 8. 11:27
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat,jól esik h nem nevettek ki,mert eddig mindenki csak azt mondta h nem igaz h felnőtt nőként anyaként így félek.Ez a sedativ gyógyszer milyen?Nem szedál le nagyon?Ugyanúgy fel tudok kelni majd éjjel a babámhoz?
2014. máj. 8. 11:36
 13/18 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem extrém a félelmed, nagyon sok ember fél felnőttként is egyedül éjszaka a lakásában.

Én is félős vagyok (bár én nagyon ritkán maradok egyedül éjszakára), ezért a telefonom mindig az éjjeliszekrényemen van, a kulcsokat pedig a zárban hagyom belülről mindig. Van hevederzárunk is, ez elég nagy biztonságérzetet ad.

Esetleg beszéld meg a szüleiddel, hogy ha bármi baj van, akkor x-t csörögsz rájuk, és akkor mennek. Nyilván nem kell biztonsági szolgálatnak tekinteni őket, de számodra mindenképp megnyugtató lehet, hogy a közeledben lakik a családod, akiknek szólhatsz, ha baj van.

2014. máj. 8. 11:48
 14/18 anonim ***** válasza:
Szereltess fel valamit ami plusz biztonsagot ad hidd el sokat számít!! Ajtoracs (ha nincs), kamera, riaszto hevederzár... Én egy régi egy záras ajtós lakásban nöttem fel, sosem féltem. De a gyerekemmel meg én is elkezdtem, csináltattunk ajtorácsot, nagyon megnyugtatott.
2014. máj. 8. 12:21
 15/18 anonim ***** válasza:

Kicsit furán fog hangzani,de amikor elköltöztünk,elmúlt a félelmem.

Falu végén laktunk,közvilágítás ott sem volt,de a szomszéd kutyája állandóan ugatott valamit és ettől mindig frászt kaptam.Anyuék mondták anno,hogy a kutya sosem ugat hiába.Köszi...Volt ott biztonsági ajtó,kis riasztó is,de akkor sem volt kerek a történet.

Aztán 2010-ben részben a hitelválság miatt elköltöztünk tanyára.

Itt már minden oké,nem kell riasztó sem(nagyon jó környék,lakott,közel az út,a város)

Sőt,itt már a vihartól is csak olyan alapszinten félek.

Nekem az ad itt biztonságérzetet,de komolyan,hogyha bármi van,akár rosszul leszek,akár tűz üt ki,közelebb van a segítség,mint az előző lakóhelyemtől.

Egyébként anno én próbálhattam akármilyen "csodabogyót" a legjobb a citromfű tea volt.

2014. máj. 8. 16:05
 16/18 A kérdező kommentje:
Én szinte a falu központjában lakom,jobbról-balról szomszédok,kutyánk is van és mégis....új ajtóra,biztonsági zárra egyenlőre sajnos nincs pénzem,de tervbe van ha a párom megkapja az első fizuját.
2014. máj. 8. 18:02
 17/18 ElsiNiki ***** válasza:
Sziasztok! Én is fekos vagyok (30 múltam..:) én ha a Párom ejjel dolgozik, felkapom a 11 hónapos nagyfiút es mindenki örömére a szüleimmel alszom Vele. Azt hittem majd kinovom, de egyelore meg nem sikerult. Anyukám könyörgött, hogy Nehogy kamionos Férjem legyen, mert akkor olyan lesz,mintha el sem koltoztem volna..:) Egyebkent komolyabbra forditva a szot, nekem a félelmem a szeretet segít- barmit felidézni, ami nagy szeretetet idéz elo bennem. Persze ez ritkan jolut félés közben eszembe. Minden jot!
2014. máj. 12. 17:32
 18/18 ElsiNiki ***** válasza:
Tegnap elfelejtettem egy fontos dolgot: a Sedativ PC leírásában benne van, hogy szoptatas alatt nem Javasolt. Szerintem az a legbiztonságosabb, ha beszelsz egy homeos dokival. Szep Estét mindenkinek!
2014. máj. 13. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!