S. O. S. Hogyan győzzem le a félelmemet?
Röhelyes, de egy időben a sötéttől féltem. Full zárt 7.emelit lakás, mindenhol villany fel, és be voltam tojva egyedül... Elmúlt.
Illetve amitől itthon rettegtem sokáig az a vihar-villámlás. Ha hiszed ha nem, minden vihar alkalmával gyerek kézközelben, pelustáska legfontosabb cuccal, ha netalán becsap egy villám... És reszkettem. Most már fel sem tűnik, ha vihar van...
Megedződtem amióta "nagyok" a kicsik.
Szerintem egyáltalán nem extrém a félelmed, nagyon sok ember fél felnőttként is egyedül éjszaka a lakásában.
Én is félős vagyok (bár én nagyon ritkán maradok egyedül éjszakára), ezért a telefonom mindig az éjjeliszekrényemen van, a kulcsokat pedig a zárban hagyom belülről mindig. Van hevederzárunk is, ez elég nagy biztonságérzetet ad.
Esetleg beszéld meg a szüleiddel, hogy ha bármi baj van, akkor x-t csörögsz rájuk, és akkor mennek. Nyilván nem kell biztonsági szolgálatnak tekinteni őket, de számodra mindenképp megnyugtató lehet, hogy a közeledben lakik a családod, akiknek szólhatsz, ha baj van.
Kicsit furán fog hangzani,de amikor elköltöztünk,elmúlt a félelmem.
Falu végén laktunk,közvilágítás ott sem volt,de a szomszéd kutyája állandóan ugatott valamit és ettől mindig frászt kaptam.Anyuék mondták anno,hogy a kutya sosem ugat hiába.Köszi...Volt ott biztonsági ajtó,kis riasztó is,de akkor sem volt kerek a történet.
Aztán 2010-ben részben a hitelválság miatt elköltöztünk tanyára.
Itt már minden oké,nem kell riasztó sem(nagyon jó környék,lakott,közel az út,a város)
Sőt,itt már a vihartól is csak olyan alapszinten félek.
Nekem az ad itt biztonságérzetet,de komolyan,hogyha bármi van,akár rosszul leszek,akár tűz üt ki,közelebb van a segítség,mint az előző lakóhelyemtől.
Egyébként anno én próbálhattam akármilyen "csodabogyót" a legjobb a citromfű tea volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!