Milyen a -Janka- név egy mai gyereknek?
Nem az én gyerekem neve, de elgondolkodtam azon hogy amíg kicsi addig aranyos hogy Janka. Van még az a szinkronhangos nőci akinek Janka a neve, neki is szépen hangzik amikor kimonják a vezetéknevével együtt. ...De "csak úgy" olyan furcsán hangzik a Janka, mintha csuklás közben azt mondanánk hogy Jankó.
Remélem nem voltam nagyon paraszt, tetszik a Janka, mivel aranyos kisgyerek kapta, csak furcsának találom, remélem nem fogják csúfolni az iskolában vagy ilyesmi...
Nagyon tetszenek a dédi korabeli lánynevek, az utána lévő generáció nevei annyira nem. Még szerencse hogy lányneveken jár az agyam EGYFOLYTÁBAN amikor fiam lesz. Lehet lánynevet fog kapni (nem:D) abban reménykedek hogy amikor meglátom akkor majd hirtelem valami jó eszembe jut. Mondjuk gültem.
Hogy hívnak?
-Gültem
-Hogy-hogy Gültem?
-Amikor megszülettem anyám azt mondta: legyengültem, mire apám: Legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!