Anyák jól tettem szerintetek? A gyereknek mi a jobb ha láthatja az ilyen nagyszülőt vagy ha marad ez eltiltás?
Mi jogon tiltod el? A gyerek nem a tulajdonod....Siman mehet a gyamhivatalhoz es igenyelhet nagyszuloi lathatast.
Amugy meg azert, mert teged utal, a gyereket meg szeretheti es egy gyerek annal boldogabb, minel tobb szeretet veszi korul
A gyerekkel hogy viselkedik? Mennyi idős a kicsi?
Nálunk a férjem szüleivel rossz a kapcsolat (elsősorban a férjemnek és főleg az apjával, engem csak azért utálnak, mert a felesége vagyok). Nincsenek szó szerint eltiltva a gyerektől, anyósom egyszer már látta is (22 hónapos!), apósom viszont nem és megmondom őszintén, hogy hálát adok az égnek, hogy nincs velük kapcsolat. Csak rossz hatással lehetnének a gyerekünkre, ezt pedig egyébként mi sem engednénk. Ezt azért írtam le, hogy ha úgy látjátok, hogy a gyereknek nem lenne jó, ha találkozna vele, akkor igazatok van (menjen csak a nagyszülői láthatásért, aztán lehet teregetni a szennyest), ha viszont a gyereknek normális nagymamája lenne, akkor azért nem tiltanám el tőle.
abban igaza van az elsőnek, hogy ha elmegy a bíróságra akkor megkapja a láthatást.
én a bíróságon az nem indok, hogy undok, kiállhatatlan a nagymama, ennél azért jóval több kell, hogy hivatalosan eltiltsd tőle, pl. ha veszélyezteti a gyerek biztonságát.
te magad írod, hogy sok mindenkit feljelent, szóval nem ártana ezt átgondolni, nehogy legyen még egy peretek és fizessétek a több százezres költséget (mert sajnos a vesztes fizet)
elváltak. A családját is terrorizálta, alkoholista volt. A mostani pasija rendes nem is értem mit keres mellette. Ő nem undok igazi r.hadék és nem csak velem. A lànya nem beszél vele, a testvérei sem. Kiforgatott minket. Most nagyon megijedtem hogy ilyen létezik! De hát a mi gyerekünk!
Gyerekkel normális volt amikor láttam. De egyedül rá nem lehet bizni. Altatókat szed minden nap. Régen arra ivott is.
Off leszek. Nem értem a rendszert. Egyfelől mindenki azt szajkózza, hogy anyád-apád fölnevelt, milyen alapon várod el tőlük, hogy fogllkozzanak még az unokájukkal, vigyázzanak rá, szükség esetén kisegítsenek, hogy ki ne rúgjanak a munkahelyedről csak mert a gyerek fosik. Másfelől meg jönnek azzal, hogy láthatási joga van a nagyszülőnek. Most akkor család vagy nem család??
Csak abban bízom, hogy a férjed is egyetért veled a döntésedben. Miért akarja elvetetni a nagymama a gyereket? Milyen indokkal?
Nagy kar volt nullara pontozni, mert igazam van. Eloszor is a gyerek nem a tulajdonod. Az anyja vagy, nem a tulajdonosa. A jog, a torvenyek ot vedik, tehat ha pl ugy latja a hivatalos szerv, hogy veszelyezteted, akkor siman elveszi toled, meg a szuloi felugyeleti jogodat is megszunteti, ha kell. De ha csak arra gondolsz, hogy donthetsz e pl arrol, hogy tanittasd, beadasd a kotelezo oltast, feloltoztesd e az utcara, maris rajossz, hogy igazam van, a gyerek nem a tulajdonod, nem donthetsz mindenben rola.
Masodszor letezik olyan, hogy nagyszuloi lathatas. Kapaszkodj meg: nem indok, hogy alkesz, hogy "tonkre akar teged tenni" es hasonlok. A nagyszulonek joga van a kapcsolattartasjoz, max felugyelt lathatast itelnek neik, ha agyereket veszelyeztetve latjak.
Harmadszor joval boldogabb egy gyerek, akit nem csak az uldozesi manias anyja es a ritkan hazalatogato apja szeret, hanem mas csaladtagok, rokonok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!