Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A lányom megjátszotta hogy...

A lányom megjátszotta hogy beteg az orvos mégis adott igazolást. Mit tegyek? (többi lent)

Figyelt kérdés
Van egy 11 èves lànyom aki tavaszi szüneten van. Holnap menni kellene iskolàba. Ma reggel mondta fáj a torka, de tudtam hogy csak eljàtsza. Vègül elvittem orvoshoz. Az orvos meg sem vizsgálta és már adta az igazolàst a hètre. Akart jövõ hétre is adni, de mondtam neki meglátjuk milyen àllapotban lesz a lànyom. Itthon elmondta csak megjàtszotta mert nincs kedve suliba menni. Rengeteget hiànyzott amit a tanárok is észrevettek, sajnos nehezen pótolja be az elmaradàst így rosszak a jegyei ès lehet èvismètlés lesz a vège. Szerintetek engedjem iskolába?
2014. ápr. 22. 18:59
1 2
 11/13 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Én a szeme előtt tépném ketté az igazolást. És elmagyaráznám neki, hogy egyszer majd úgy fog járni, mint a pásztorgyerek a farkassal. Mikor majd durván beteg lesz, majd senki se fogja neki elhinni. Hihetetlen, hogy "ő már eltervezte", mit csináljon. Meg ő a jófej a suliban. Az én gyerekkoromban még "szimulánsnak" csúfolták az ilyeneket, és egyáltalán nem voltak menők... Rosszul van ez a mostani világ összerakva.

Sajnos nem sok más ötletem van, mint a régi jó eltiltásos szankciók alkalmazása. Első ötletem mindjárt a számítógép elvétele, de folytatható a sor a tv-vel, mobillal, ha van neki. Esetleg szobafogság. És ha úgy érzed, hogy a gyerek osztályfőnöke vagy más tanára tudna segíteni, megpróbálhatnál beszélni vele, az mindenképpen segítene a lányod dolgán a tanároknál, ha látják, hogy a szülő maximálisan szeretne együttműködni, éa talán egy olyan tanár, akire a gyerek hallgat, akit véletlenül kedvel, elbeszélgethetne vele.

2014. ápr. 22. 23:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Bakker,még CSAK 11 éves!Mi lesz később?!Az én legnagyobb fiam-ma már egyetemista-imádott suliba járni.Ezért,ha otthon szeretett volna maradni,mindig megengedtem.A 2 kezemen meg tudom számolni hányszor volt ilyen érettségiig(először kb. 7.-es volt,amikor kérte).Ám ami fontos:ŐSZINTÉN megmondta,hogy nincs kedve bemenni.De ezt nem játszotta el gyakran.Ráadásul jó tanuló volt(ma is az).A két kisebb még nem iskolás korú,de az tuti,hogy szíre-szóra nem fogom megengedni,hogy lógjanak.Illetve akkor sem,ha Ők "nem tesznek le az asztalra".Én úgy vagyok ezzel,hogy valamit valamiért....
2014. ápr. 23. 00:25
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Ma bement az iskolába. Ma reggel iskola előtt elmentünk egy másik orvoshoz, aki megállapította nincsen semmi baja. Haragszik rám, hozzám sem szólt, de tudtam az ő érdekében teszem, hogy ne kelljen neki pótvizsgára tanulni.

2014. ápr. 23. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!