Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezek szerinted is lányos nevek?

Ezek szerinted is lányos nevek?

Figyelt kérdés

Ariel, Ármin, Flórián, Jácint, Gábriel (külföldön mondjuk nem gáz), Szilveszter, Valentin.

Valahogy egyiket sem tudom elképzelni, pl. sportólónak vagy katonának. Elnézést, ha valakit megbántottam.

2014. ápr. 21. 10:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ármin jelentése eleve "hadi férfi".

Ariel nőies, leginkább Disney miatt, bár kíváncsi lennék, ha az nem lenne, akkor is nőiesnek tartanánk-e.

Jácint virágnév, ami furcsa fiúknál. Enyhén nőies, de nem mondanám csúnyának.

Flórián nekem tetszik, bár a jelentése annak sem túl férfias. Hangzása szerintem szép.

Gábriel az meg inkább nemtelen, lévén egy angyalnak is ez a neve.

Szilveszerrel szerintem nincs baj, látszik nem hallottál Csollány Szilveszter magyar olimpikonról. Komolyan nem tudod elképzelni sportolónak?

Valentint meg mindenki a rózsaszín szíves nappal köti össze, de ha elvonatkoztatsz ez sem nőiesebb mint a többi. Sőt a története szerintem nagyon szép. "A keresztény szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni (akkori nevén Interamna) püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata." Eredeti neve ugye Valentinus.

Nincs ebben semmi.

Szerintem Csollány Szilveszter amúgy a legjobb példa, hogy akik név alapján ítélkeznek mekkorát tévednek. Te is leírod ezt, hogy nem tudsz elképzelni ezzel a névvel sportolót. Az a te képzelőerőd gyengesége inkább.

2014. ápr. 21. 12:35
 12/17 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy van Albert Flórián és hasonlók. De ez a lényegen nem változtat: furán hangzik bizonyos foglalkozásokkal (Jácint ezredes, Flórián pankrátor). Senki nem mondta, hogy ezek csúnya nevek, de némelyik igenis furcsa férfinél.
2014. ápr. 21. 13:20
 13/17 anonim ***** válasza:

A JÁcint igen- főleg, hogy az össze többi virágnév mind női név- ez hogy lett kivétel??

Az Ariel is igen- tényleg a kis hableány jut eszébe róla mindenkinek.

A többi nemrossz. :)

2014. ápr. 21. 13:26
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem Jácint ezredes lenne, hanem Kovács ezredes, vagy Ezredes úr.
2014. ápr. 21. 13:59
 15/17 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem a Jácint nemcsak lányos, hanem egyenesen homis. A többit sem adnám fiúnak. Még akkor sem, ha jól hangazanak. Már amelyik. A katona meg hiába Kovács pl., ha mindenki tudja mi a másik neve. Elég, ha egy heyre ki van írva.

Ármin is jelenthet bármit, akkor is egy kislány jut róla eszembe. Vagy Arwen a Gyűrűk Urából.

Annyi normális név van, ne szívassuk már ilyenekkel a gyereket. Ahogy Ármándóval és társaival sem.

2014. ápr. 21. 14:10
 16/17 anonim ***** válasza:

11es, Ariel is angyal, meg az összes többi -el végű.

s nekem nem a kis hableány jut róla az eszembe, hanem az, akit ismerek ilyen névvel. s róla se a kis hableány ugrott be.

2014. ápr. 21. 22:35
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem a Krisztián hangzik lányosan, és akiket ismerek fiúkat ezzel a névvel tényleg mind kicsit lányos típusok... Az Ármin, Jácint nevekkel is nehezen tudok férfias férfit elképzelni.

Az Ariel viszont nekem nem hangzik lányosan, pedig a Walt Disney-féle kis hableány volt a kedvenc mesém :) Ariella különben a női változata... Logikusabb vagy legalábbis egyszerűbb lett volna, ha Disneyék is Arielle-nek írják :D

2014. ápr. 22. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!