Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek szép név a Krisztián?

Szerintetek szép név a Krisztián?

Figyelt kérdés

A férjemet Krisztiánnak hívják, és ő szeretné, ha a gyermekünket is így hívnák. Én viszont más nevet választanék neki! A lányunk nevén is sokat veszekedtünk, neki a Laura tetszett, nekem pedig a Zsófia! Nagyon nehéz megegyeznünk, két nevet pedig nem szeretnénk adni neki! Szerintetek béküljek meg a Krisztián névvel? Ilyenkor kinek kell meghoznia a végső döntést? Nektek ez nem okozott gondot?

29/l

2014. ápr. 19. 22:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon nem tetszik, taszító.

A gyermekemnek nem adnám. De nem vagyunk egyformák, kinek mi tetszik.

32 hkm

2014. máj. 3. 11:04
 22/24 anonim ***** válasza:
Szép név a Krisztián, de én nem tudnám elképzelni, ha fiú lennék, hogy az apám nevét viseljem, és a családban legyen egy id. X. Krisztián és egy ifj. X. Krisztián. Addig oda kell tennem a nevem elé az ifjút, amíg ő él. Ez nekem nagyon nem tetszene. Van olyan sok más szép név. Vegyétek elő az Utónévkönyvet (könyvtárban megvan), vagy az interneten írjátok be a google-ba. Nagyon sok szép nevet lehetne még találni. Nekem tetszik az András, a Botond, a Balázs, a Bence, a Csongor. És a Vilmos is. Inkább ritka neveket keressetek, a Krisztián egy időben divatnév volt.
2014. máj. 3. 12:23
 23/24 zabmester ***** válasza:
Nekem tetszik, a fiam is Krisztián, szóval szerintem egyértelműen szép név, de egyrészt nekem sem szimpatikus, ha valaki saját maga után akarja elnevezni a gyerekét (nekem ez olyan egoistának tűnik, mintha utcát akarna elnevezni magáról), másrészt abban is igaza van a korábbi válaszolóknak, hogy a kislányotok esetében is te engedtél, és mentél bele olyan névbe, ami neked annyira nem tetszett, akkor most a férjednek is illene már elfogadni a te véleményedet, és belemenni egy olyan névbe, ami meg inkább neked tetszik. Mondjuk elég durva szerintem, ha a számtalan férfinév közül nincs egyetlen egy sem, ami mindkettőtöknek tetszene.
2014. máj. 3. 12:44
 24/24 anonim ***** válasza:

Szerintem gáz, ha ennyire erősködik és az elsőt is ő nevezte el, holott neked nem is tetszett a név..

Amúgy én csak bunkó, főnökösködő, arrogáns alakokat ismerek Krisztián névvel, bocsi. Egyáltalán nem szimpatikus. Krisztyán Tódor jut róla eszembe az Aranyemberből, ő is egy hazug csaló.

Na az meg mindennek a teteje, hogy ugyanúgy hívnák a gyereket, mint az apját. Mondjuk sütsz a konyhában valami sütit és meg kellene kóstolni, odakiáltasz a nappaliba, hogy "Krisztián, gyere ide" és oda jön mind a kettő, az milyen már?!

Vagy majd lesz Krisztián01 és Krisztián02?! Kicsit röhejes...

2014. máj. 8. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!