Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek szép név a Krisztián?

Szerintetek szép név a Krisztián?

Figyelt kérdés

A férjemet Krisztiánnak hívják, és ő szeretné, ha a gyermekünket is így hívnák. Én viszont más nevet választanék neki! A lányunk nevén is sokat veszekedtünk, neki a Laura tetszett, nekem pedig a Zsófia! Nagyon nehéz megegyeznünk, két nevet pedig nem szeretnénk adni neki! Szerintetek béküljek meg a Krisztián névvel? Ilyenkor kinek kell meghoznia a végső döntést? Nektek ez nem okozott gondot?

29/l

2014. ápr. 19. 22:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik a Krisztián, semmiképp nem adnám. És elég fura a párod, hogy csak az ő véleménye a jó. Ha a múltkor te engedtél, most engedjen ő. A névválasztásnak közös döntésnek kéne lennie... Amúgy én nem engedtem volna, nekem pl. a Laura egyáltalán nem tetszik, a Zsófi meg nagyon.
2014. ápr. 20. 08:03
 12/24 anonim ***** válasza:
Én sem adnám a Krisztiánt, nekem nem Zámbó, hanem a rosszabbik fajta Berki jut eszembe róla. Amúgy sem vagyok a híve annak, hogy a szülők után nevezzék el a gyerekeket. Ha legutóbb nem lehetett ahogy te szeretted volna, akkor most rajtad a sor, hogy másképp dönthess. Egyébként szerintem a Laura is gyönyörű név :)
2014. ápr. 20. 09:56
 13/24 anonim ***** válasza:
90%
Az én fiam is Krisztián az apukája után.
2014. ápr. 20. 10:22
 14/24 anonim ***** válasza:

Nem rossz nêv a Krisztián, bár én nem adnám a fiamnak...

Szerintem most engedjen Ő! Főleg, hogy én amugy sem vagyok híve, hogy apuka-anyuka nevét kapja a gyerek....

Egyezzetek meg, hogy te adod az első keresztnevét, a második pedig lehet a Krisztián :)

2014. ápr. 20. 12:12
 15/24 anonim ***** válasza:
Ne hívjátok ugyanúgy, mint az apját... brr. Attól függetlenül, hogy szerintem szép név.
2014. ápr. 20. 13:21
 16/24 anonim ***** válasza:
Szerintem szép név a Krisztián, unokatesómat is így hívják. Eddig senki nem szekálta érte, sőt dícsérni szokták. Engem speciel sosem érdekelt, hogy kit hívnak még a kiszemelt néven. Bármelyik névre lehet kretén példát találni ennyi erővel. Amúgy meg ezerszer rondább nevek is vannak ennél, nem is kevés. Mégis sokan adják és senki nem szólja meg őket.
2014. ápr. 20. 14:14
 17/24 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva sem a Laura, sem pedig a Zsófia nem tartozik a kedvenceim közé. A Laura mégis jobb annyival, hogy legalább külföldön ki tudják rendesen mondani, ha esetleg később ki szeretne költözni. Zs betűt sok helyen nem tudják.
2014. ápr. 20. 14:16
 18/24 anonim ***** válasza:
Mi már gyerekvállalás előtt beszélgettünk a nevekről. Mivel ő ragaszkodik hozzá, hogy a majdani fia az ő nevét viselje, így megegyeztünk, hogy a lánynak én adok nevet, a fiúnak pedig ő. Nálunk működött.:)
2014. ápr. 21. 01:32
 19/24 anonim válasza:
szerintem olyan közepes.
2014. ápr. 21. 11:15
 20/24 anonim ***** válasza:

Hát én sosem értettem, miért akarna bárki is ugyanolyan nevű egyént a családjába, mint önmaga... Nincs elég név a naptárban, csak az az egy, vagy mi?!

Egyébként se tetszik a Krisztián. Giccses divatnév.

Ha meg az elsőt úgy kellett elnevezni, ahogy ő akarta, akkor az a minimum, hogy most a másodikat te fogod elnevezni! Ennyire ne legyél már engedékeny! Miért csak az ő szava számít? Sőt! Felénk inkább a nőnek van nagyobb beleszólási joga, hiszen már ne is haragudjon meg senki, de neki kell megkínlódnia érte, a pasiknak csak a könnyebbik része jut, megcsinálni könnyű, de kihordani, megszülni, szoptatni a nőnek kell! Úgyhogy ne hagyd magad!

2014. ápr. 29. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!