Anyukák, hogy bírjátok egyedül egy vagy több picivel?
Nekem is sokat van el a férjem(sokszor éjszakás)2 kicsivel vagyok én is itthon.Hát nem egyszerű az biztos...főleg ha egyáltalán nincs segítsége az embernek!
Nálunk is előfordult már,hogy nem volt itthon 1-2 hétig...nekem az segített sokat,hogy összeismerkedtem helyi anyukákkal,és még ha nem is lettek a "legjobb barátnőim" azért jókat tudok velük beszélgetni.
E mellett kell erőt merítened valahonnan,nekem is sokszor van egy pont,amikor megállok mély levegőt venni és rájövök,hogy változtatni kell,mert totál monoton és robot minden nap.És ilyenkor igyekszek tudatosan figyelni arra,hogy élvezzem velük a napokat!De nehéz,és kell a felnőtt társaság,beszélgetés,szóval szerezz barátokat!
Nehezen. Egy lányom van, 15 hónapos kora óta egyedül nevelem. Az apja heti 2x viszi el, nehány órára (hét közben 3 óra csak). Néha hétvégén is. Nagyszülők nincsenek (Anyósék az ország másik felén, 80 évesek, apukám a szomszédban, de iszik, anyukám sajnos nem él), sem más rokon. A szép, hogy a volt férjem megy ki misszióba, mert katona. 7,5 hónapig lesz kint...
Nagyon bele lehet fásulni. Legalábbis nekem vannak időszakok, amikor nagyon padlón vagyok. Monoton, minden nap egyforma. Megyünk ugyan minden felé, de azok is ismétlődnek. Nem könnyű.
Köszi, hogy ennyien írtatok. Hát, én most nagyon magam alatt vagyok. Semmihez sincs kedvem, elkeserít ez a vacak idő, ma például kimenni sem tudtunk. A férjem jön ugyan haza hétvégére, de az egész hétvége rohanásból fog állni, hiába itt a húsvét, megint nem fogunk tudni normálisan együtt lenni. Menni KELL a rokonsághoz, mert ha nem, megsértődnek, holott csak arról szól az egész, hogy a szüleim elmondhassák JóskaJulis szomszédoknak, meg egy-két ismerősnek, hogy voltak ám itthon a gyerekek...
A szüleim a világon semmit nem segítenek, 15 km-re lakunk egymástól, tehát nem egy őrült távolság. Anyósomat inkább nem is említem, gyakorlatilag a szomszédban lakik, de semmiben nem számíthatok rá. Ma mindkét gyerek nyűgös volt, a kicsi alig aludt valamit, a nagy folyton azért nyúzott, hogy miért nem játszok már vele, a végén elbőgtem magam, becsaptam egy ajtót a lakásban, és kimentem két percre levegőzni, mert úgy éreztem, hogy nem bírom már tovább.
Ha a férjem itthon van is, a kisfiunk lóg rajta egész hétvégén, ha épp nem, akkor babázik, két normális emberi mondatot nem tudunk olyankor váltani. Többet tudunk beszélni, ha nincs itthon, és telefonon beszélünk.
Na, jól kipanaszkodtam magam, bocsánat, de most tényleg nagyon-nagyon kilátástalannak látom ezt az egészet, fáradt is vagyok, és pillanatnyilag nem vágyok semmi másra, mint egy nyugodt fél-egy órára, pedig imádom a gyerekeket, de most mégis sok lett egy kicsit ez az egész. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!