Anyukák akik egész nap egyedül vagytok a babával hogy bírjátok?
Én borzalmasan bírom, sokszor legszívesebben otthagynám a gyereket a lakásba, én meg elrohannék, csak hogy végre nyugtom és csend legyen.
Ha tudom, hogy egyedül maradok, sosem vállaltam volna gyereket, mert mióta megszületett, egyre megyek tönkre idegileg.
Az én párom is egész nap dolgozott ( már nem mert munkahelyet valtott)
Igazából nem a kisfiammal voltak problémák hanem sokszor azzal hogY nem folt kivel beszelgetnem.
Azért az más ha a fiamhoz beszélek.
Sokszor volt hogy egész nap sírt hisztizett hát olyankor aalig vártam hogy este legyen es hazaerjen a párom
Igazából én mindent meg tudtam csinálni nálunk megvan mindennek a maga ideje.
Én mindig eelőbb kelek mint a fiam addig elokeszitem az ebédhez valót amég alszik. Már 10hos de nagyba kúszott-mászott mikor egyedül voltam vele.konyha nappali egybe van nálunk így amég ő játszott én főztem kitakarítottam ő is látott én is láttam őt
Nehéz volt de más választás nem volt.
Mostmár könnyebb mert apa többet van itthon velünk.
Végre nyugodtan el tudok menni fürdeni
Anyukák!
Nem vagytok egyedül! Nekem 3 gyerekem van, férjem sokat dolgozik... Én humorral próbálom túlélni. Meg azzal a gondolattal, hogy milyen üres és unalmas lenne az életem nélkülük! Szüleim nekem mindig azt tanították, hogy a házasság olyan szövetség, ami arra szerveződik, hogy leküzdje azokat a problémákat, amik külön-külön nem lennének.
Én egyébként sosem tűzök ki magam elé irreális célokat (katonás rend, mindig csillogó fürdőszoba...), hanem csak piciket, és pici jutalmakat is csenek
magamnak: pl. egy kávé, amit 5 percig kortyolgatok, és akkor nincs semmi más, vagy 20 perc egyszerre a kedvenc filmemből.
Fel a fejjel! Sok derűt mindenkinek! És persze szép napot!
Csak nyugi, valószínűleg rengeteg felesleges kört futsz :) Csinálj beosztást, és aszerint rendezd a napokat, így nem lesz minden este már megint nem csináltam semmit, meg ez is kimaradt érzésed :)
Nálunk 2 gyerek állítja fejre a házat, apa reggel 7 kor elmegy, 5-fél 6 mire hazajön, és nekünk sincsen semmi segítség. Én úgy csinálom már, hogy hétfő wc fürdő, kedd főzés, konyha előszoba seprés, felmosás, szerda konyha rendberakás, csütörtök ugyanaz mint a kedd (mindig 2 napra főzök, hogy ne kelljen minden nap) péntek meg portörlés, porszívózás. A lakás egész nap úgy néz ki, mint egy játékgyár robbanás után, de nem izgat, ha jön valaki, előtte, ha senki, akkor mielőtt apa hazaér, akkor rámolok össze :) Aztán lefekvés előtti játék után mg összedobálom, amit szétraktak, és utána semmit nem csinálok, csak apával vagyunk :) Mosogatni az alvásidejükben szoktam :)
még nem próbáltam, de létezik egy Otthonsegítünk nevű alapítvány. nézd meg a honlapjukat!
ha nagyon fontos elintéznivalóm van, bébiszittert hívok, de sajnos max 2-3 óra, amit megengedhetek egy hónapban. én is gyakran kiborulok, de utólag rájövök, hogy az sem segít, csak magamnak (és a házasságomnak) ártok vele.
egyébként nálunk férjem sosem jön haza 9 előtt, de gyakran csak éjfél körül és reggel 7kor már nincs itthon. és szombaton is dolgozik. azóta extrán nehéz, mióta a másodikat várom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!