Nagyon gáz, hogy nem szeretek kreatívkodni? Meg nem is tetszenek az előállított holmik?
detto igy vagyok en is :)
a baratnoim ragasztanak, varrnak, festenek, kreativkodnak, engem pedig annyira hidegen hagy.... 22 honapos a lanyom nem is csinalok vele ilyeneket :( annak idejen az en anyam sem csinalt ilyeneket velem, gondolom ez ebbol fakad es lehet miattam az en lanyom sem fogja elvezni ezt a tevekenyseget.....hat valaki ebben jo valaki pedig masban en igy fogom fel!
hát én amikor megláttam egy alsós oszttálytermet, azt hittem elájulok. méga plafon is tele volt a készített dolgokkal.
igen a gyerekek agya mint egy szivacs, egyszerűen kielégíthetetlen, mindig adni kell bele minél több, minél több típusú dolgot a világbl, a természetes kíváncsiságukat ösztönözni kell, folyamatosan nyitittnak kell tartami őket a világra, jobb, ha ez a habitus minél hamarabb beékelődik, mert ellenkező esetben belőlük lesznek a szám.gép előtt kockulók, meg akik nem találják fel magukat, mert nincs is munkaaaaah azé nem tanáloook
Megnyugtattatok :)
Harmadik válaszoló: másképp is lehet törődni meg foglakozni a gyerekkel, nem csak kreativkodással. Sütünk, rajzolunk, gyurmázunk, sarazik, kertészkedünk stb.
Én is nehezen veszem rá magam- de azért megcsinálom velük... festünk, ragasztgaunk, dekupázsozunk... Nagyon szeretik. De leginkább magunknak, nem ajándékozásból.
Most pl legutóbb iskolalátogatáson voltunk, és az iskolában husvéti díszeket készthettek az ovisok. Levágott műanyag pohárból tojástartót, meg kiskosárkát... persze jó szórakozás volt megcsinálni, de hazajöttünk és elraktam, azért nem dekorálom vele a lakást. :))
Persze ez korfüggő, egy 4-5-6éves gyerek már elég ügyes ilyen téren, de hogy pl a 2éves gyerekkel leüljek festegetni... , meg ragasztani valami jópofa képet vagy akrámit?? .... hát akkor több a kár, mint a haszon-szóval ezt én is hanyagolom legtöbbször. De még a gyurmával is úgy teleszór mindent- azt is utálom. :( VEle inkább marad a legózás, építés, kirakózás, stb.
A Tökéletes Anya nem létezik, aki mindig mindent tökéletesen csinál és miközben kenyeret süt az atomfizikáról kiselőadást tart és a háttérben Mozart szól. Van amiben te jobb vagy mint más anyuka, te meg nem szeretsz kreatívkodni, na és?
A gyerekek tudják, hogy tök béna vagyok, de megbeszéltük, hogy senki sem tökéletes, még én sem. Ehhez se türelmem se tehetségem, lelkesen mutatják hogy ők mit csináltak, kérdezgetik, hogy "anya, te tudnál ilyet", mondom hogy nem, vihorászunk rajta hogy az én kezembe csak olló és ragasztó (különösen pillanatragasztó) ne kerüljön és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!