Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismama vagyok, amit a főnököm...

Kismama vagyok, amit a főnököm is tud (14 hetes). Kirúghatnak?

Figyelt kérdés

Sajnos sok szabadságot vettem ki. Ebben az évben 54 napot :( Így elcsúsztam a munkával. Ha nem tudom elvégezni a munkámat, akkor a kirúg a főnök, Ő ezt mondta. Úgy tudom nem rúghatnak ki. Interneten ezt találtam:

[link]

Valakitől hallottam 2013 januárjától megszüntették ezt a törvényt.

Melyik igaz?

2014. ápr. 14. 21:07
 1/6 A kérdező kommentje:
Elnézést elírtam, helyesen: akkor kirúg a főnököm
2014. ápr. 14. 21:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Mt. 2012. évi I.törvény

Olvasgass!

2014. ápr. 14. 21:21
 3/6 kíváncsicska ***** válasza:
59%
Írásba tudattad vele?Ha nem akkor addig elvileg nincs mi bizonyítsa, hogy tud róla, tehát elvileg igen.Viszont ha elmész 9-es kódú táppénzre és azt számfejtik akkor ott nincs apelláta, akkor elismeri hogy tud róla tehát nem.Jelentsd be neki tértivevényes ajánlott levélbe, vagy menj el pár napra 9-es kódú táppénzre.
2014. ápr. 14. 21:43
 4/6 anonim ***** válasza:
63%

Nem szüntettèk meg, továbbra sem szüntetheti meg a munkaviszonyt a munkáltató a várandósság ideje alatt.

De! A felmondási tilalom csak akkor érvényesül, ha a felmondási tilalomra okot adó körülmennyel a munkáltató is tisztában van!

Ha írásban jelentetted be neki, és ő ezt át is vette, gond egy szál se.

Ha szóban, azt nehezebb bizonyítani, ès lehetőséget ad a munkáltatónak, hogy kitegyen,amunkaviszonnyal kapcsolatos magatartásod miatt.

Ha nem vagy veszélyeztetett akkor végezd rendesen a munkád, ha bajod van a terhességeddel menj el táppénzre.

2014. ápr. 15. 04:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
54 nap szabadságot es meg csak április van??? Honnan van annyi szabadsagod? Anyám 57 eves, 34 napja van évente..... Ha valoban 54 napot nem dolgoztál, es nincs igazolva, akkor kirughato terhességet amúgy irasban kell bejelenteni, akkor végzettséget ad, kivéve a rendkivuli felmondás, amit jelen esetben igazolatlan hiányzásnal meg lehet indokolni,
2014. ápr. 15. 06:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
én is az 54 napra lennék kíváncsi, jó, hogy eddig nem rúgott ki
2014. ápr. 15. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!