Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiatalok véleménye érdekelne,...

Fiatalok véleménye érdekelne, akik albérletbe vállaltak babát átlag keresetre?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, tudom, hogy nem vagyok elkésve semmiről, de én fiatalon 30 alatt szeretnék babát vállalni. Bár albérletben lakunk, rendezett körülmények között.

Átlag fizunk van, nem túl sok (ketten 200-260 körül kapunk, de változó nagyon a műszakpótlékoktól, én közalkalmazott vagyok), de elvagyunk belőle.

Szeretnénk babát, de lakáshitel jelenleg nem megoldható, mert kb 1,5 millió kellene még hozzá, hogy bőven elég legyen az önerő. Nekem van egy személyi hitelem ami még 1,5 évig van ez 20.000Ft havonta. Szülők sokat segítenek nekünk (pl élelmiszerekkel, mosószerrel és egyéb dolgokkal). Bár nem nyaralunk külfüldön (igaz belföldön se sokat), de jut ruhára és amire kell.

Van aki hasonló körülményekre bevállalta a babát?

Nagyon érdekel, ki, hogy jön ki egy hónapban.

Sok dolgot örökölhetünk, mert sok baba született a családban az elmúlt időszakban.

Úgy érzem,hogy ha lakáshitelt fizetnék sem lenne könnyebb, most az albérletre megy.

Nem a szülőkre és a rokonság támogatására szülök, de tudom, hogy onnan is van segítség...

Vélemények?

2014. ápr. 12. 21:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
mi is mindketten dolgozunk, 200000 ft a bevételünk, albérletben lakunk és tervezzük a babát, rajta vagyunk az ügyön. Mondjuk nem pestiek vagyunk, de nem tudom, nálunk vannak olyanok akik bőven kevesebbet keresnek. Akinek 500ezer ft kevés és szűkölködik, megnézném miket vesz, mire szórja a pénzt. Annyiból bőven meg lehet élni, sőt jól ,nagyon is jól lehet élni.
2014. ápr. 13. 07:44
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan vállaljatok, főleg, hogy a szülők is tudnak segíteni, ennyiből ki lehet jönni egy babával.
2014. ápr. 13. 08:37
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem azt írtam, hogy szűkölködünk, hanem egy épp, hogy kijövünk. Nyilván nem a legolcsóbb élelmiszereket veszem meg, veszek új ruhákat, mert muszáj vagyok minden szezonra újakat venni, és persze a gyereknek is kellenek minden szezonra sőt ahogy nő szezom közben is új ruhák cipők és persze időnként a páromnak is és nem turkálóban veszem, de szerintem ez még nem nagy lábon élés. Nem járunk minden nap étterembe, csak alkalmakkor, nem utazgatunk, csak egyszer nyáron, akkor is országon belül max 1 hétre.
2014. ápr. 13. 11:57
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket is mi is megtudjuk tenni havi 240ezer +cafetériából,és kocsink is van.
2014. ápr. 13. 12:40
 15/20 anonim ***** válasza:

Hát ezt nehezen tudom elképzelni, de mindenki maga tudja mi kell neki. Kocsink természetesen nekünk is van, anélkül nem is tudnánk a mindennapjainkat megoldani.

Egyedüli luxus amire pénz megy, az havi 2*20ezer megtakarítás LTP-re, de már csak 2 hónapig szerencsére és havi 40ezer körül cigire.

2014. ápr. 13. 14:01
 16/20 anonim ***** válasza:
na nálunk nincs cigi mondjuk
2014. ápr. 13. 16:19
 17/20 zabmester ***** válasza:

Mi is hasonló bevételekkel rendelkezünk, mint ti, és albérletben élünk, és simán kijövünk (hatéves gyerekkel), plusz még kistestvért is simán vállalunk, ha összejön :)

Tény, hogy a statisztika szerint nem ez az átlagkereset, viszont ettől függetlenül simán átlagosnak mondható, ha valaki ma Magyarországon 100 ezer körül keres, nem mondható sem szegénynek, sem gazdagnak.

Persze, el tudnánk költeni havonta kétszer ennyit is, de gond nélkül kijövünk a pénzünkből, jut mindenre, amire kell.

Persze az is igaz, hogy nem mindegy, ki hol él, mire kell költenie. Mi pl. nem a fővárosban élünk, itt azért egy kétszobás lakás bérleti díja 30-40 ezer forint között mozog (természetesen rezsi nélkül), Pesten ennyiért még egy garzont se nagyon lehet bérelni. Vagy pl. autónk nincs, arra nem kell költeni, így is egy kiadással kevesebb. Nincs nagyobb összegű, hosszútávú törlesztőrészletünk sem, úgyhogy emiatt sem fáj a fejünk. Nyilván ugyanennyi pénzből Pesten, autót fenntartva, esetleg még valamilyen hitelt is törlesztve jóval bajosabban élnénk, de itt simán kijövünk belőle.

2014. ápr. 13. 18:25
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
De ha a cigit és a 2*20ezret levonom, még mindig van 400-420ezer ft.Más luxusra tényleg nem költünk. Kávét nem iszont. Üditoket nem veszünk. És így is épp elég.
2014. ápr. 13. 19:57
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Természetesen nem a statisztikai átlagra gondolok, hanem azt, hogy itt felénk pl ez igenis átlagosnak mondható. Természetesen van aki jóval többet vagy épp kevesebbet keres, mint máshol is.

Nem szűkölködünk, amire kell arra van mindig. Bár nem is dúskálunk. Igen el tudnám költeni a fizum százszorosát is, mint bárki más, de ennyit kapok ez van.

Felénk itt vidéken pl a környező falvaknak is a nagy multi cégek jelentik a munkát. Nagyon sok ember gyárban dolgozik.

Én örülök, hogy találtam normális melót és nem gyárban robotolok 20-30 ezerrel kevesebbért.

Tudom, hogy van aki ezt kevésnek találja és van akinek ennyi sincs. Leginkább az érdekelt, hogy más párok akik így vállaltak, hasonló feltételekkel, hogyan jönnek ki. Ki hogyan oldja meg.

Kedves "500ezres" válaszoló. Nagyon szerencsés vagy ha tényleg ennyit keres a párod és nem csak kötekedni jöttél.

Ha az emberek átlag fizuja 500000 lenne, szerintem nem sok gond lenne. Ha arra várnak az emberek, hogy valakinek jól menő munkája vagy vállalkozása legyen akkor tényleg rettentő kevés baba születne,. mert én akkor is azt gondolom, hogy ez nem az átlag bér.

Tudom, hogy sokat elvisz a kaja, hiszen főzök és vásárolok, nem a szüleim veszik csak, de tudnak segíteni, mert van kert, befőtt, savanyúság, stbstb....

De nem kell egyből lehurrogni a másikat vagy lenézni azért, mert kevesebbet keres. Nehogy már csak a "gazdagok" vagy a jobb módúak kiváltsága legyen egy gyerek/család alapítása.

Persze én is leadok az igényeimből, mert lehet kétszer átgondolom, hogy mennyi ruhát veszek magamnak, vagy épp megveszem-e a kedvenc parfümöm, de ez így van rendjén.

2014. ápr. 14. 00:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy 500ezret keres. Hanem épp azt, hogy most kevesebbet ezért most csak ennyi van. Ez a kettőnk bevétele, mivel én is dolgozom természetesen.
2014. ápr. 14. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!