Nem érzitek ál kérdésnek-az olyanokat, hogy: baj-e ha a gyerekem 6 hónaposan mászik,5 évesen olvas stb?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 11. 16:31
1/11 anonim válasza:
Mit értesz az alatt,hogy ál kérdés?Azt,hogy inkább dicsekednek?
3/11 A kérdező kommentje:
igen..,végülis inkább érzem dicsekvésnek,mint valódi kérdésnek
2014. ápr. 11. 16:41
4/11 anonim válasza:
Azért más oldalról is megközelíteném a felvetést. A kisfiam 6 hónaposan felült és fel is állt kapaszkodva. Persze, hogy büszkék voltunk rá, viszont onnantól kezdve folyamatosan csak ülni és állni akart, ami már aggasztó volt. A gerincét és a lábait féltettük, ráadásul a védőnő is beparáztatott, hogy ezeket minél kevesebbszer csinálja. Mást sem csináltam, csak mentem a gyerek után, és próbáltam minél többször ültetni állásból, vagy négykézlábra tenni... Szerencsére ezek után elkezdett mászni is, de én őszintén aggódtam, hogy ez problémát okozhat a későbbiekben. Igaz, hogy én kérdést nem tettem fel ezzel kapcsolatban, de megértem azokat az anyukákat, akik információt keresnek ilyesmiről. Persze olyan is előfordulhat, hogy dicsekszik valaki, de nem feltétlen szerintem.
5/11 anonim válasza:
Mindenki nagyon jól tudja, hogy nem az az átlagos, ha 5 hónaposan mászik, így én is dicsekvésnek érzem, a "le van maradva az 5 hónaposan, hogy csak mászik?" típusú kérdéseket.
6/11 anonim válasza:
A baj,hogy 5 évesem olvasra gondolhat úgy is az anyuka,hogy később az iskolában mi lesz?Ilyen kérdéssel már találkoztam és elmondtam a saját tapasztalatomat.Valóban erre gondolt az anyuka.A télen tettem fel én is egy kérdést,mert a gyerekem fogai kicsit korán kezdtek nőni.Akik válaszoltak,mert az övék is ilyen csemete volt,mindenki értette,hogy nem dicsekedni akarok.
7/11 anonim válasza:
szerintem az,hogy egy 6 hónapos mászik teljesen jó,nem értem mi ebben a dicsekvés,vagy az,hogy egy 5 éves olvas van olyan gyerek akit érdekel az olvasás már 5 évesen,szerintem ezeket azért kérdezik,mert sokszor az "okosok" kitalálják,hogy a gyorsabban fejlődő babával baj van,és anyuka elbizonytalanodik
8/11 A kérdező kommentje:
persze biztos vannak kivételek-amikor az anyuka tényleg aggódik,és amiatt kérdezi.
de a legtöbbször úgy érzem nem az aggodalomról van szó.
de nem csak erre a 2 kérdésről van szó,ezek csak példák voltak. ennél sokkal többféle előszokott fordulni.
az egyik kedvencem volt,amikor egy anyuka megkérdezte,hogy: 3 hónaposan nem baj-e ha már át tud fordulni a gyereke..! vagy: nem gond-e ha 3 évesen már kitudja rakni 30 db-os puzzle-t.. :D na ezeket nem tudom komolyan venni..
2014. ápr. 11. 19:53
9/11 anonim válasza:
Biztos van, aki aggódik, de 90%-a ezeknek az anyukáknak csak dicsekedni akar. Ha nekik ettől jobb, hát tegyék.
10/11 anonim válasza:
Én pl emlékszem azt hittem az a megszokott ahogy a fiam fejlődött ,meg is kaptam,hogy dicsekedek,de hát fogalmam sem volt mi van a nagykönyvben azt tudtam az a jó ha semmi sem marad ki,és hogy mindegyik más ütemben fejlődik,büszke voltam rá,hogy ügyes,tényleg azt tartottam természetesnek amilyen ütemben a fiam fejlődött így nekem az volt fura aki pl csak 9-10 hónaposan mászott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!