Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítene olyan személy, aki...

Segítene olyan személy, aki 28 nappal a szülés időpontja előtt igényelte és intézte a tgyást?

Figyelt kérdés
Szeretném elintézni, jelenleg gyesen vagyok, és jól jönne a tgyás pénz már most. Szóval jan.22.-re vagyok kiírva, beszéltem egy oepes ismerőssel, mondta, h töltessük ki az igénylőlapot a munkahelyi könyvelővel, kell még hozzá egy papír a háziorvostól, h terhességi gyermekágyi segélyt igénylek, és ehhez felvesz szülési szabira, majd ezt be kell adnom az oephez. Így van? Kell még hozzá vmi? Azt ki számolja ki, h a kiírt időpont előtt hogy helyes a 28nap. Én dec.25-őt számoltam, jó ez az időpont? Ja, és el kell küldenem az oephez a terhesgondozási könyvemet is? és ha azalatt a pár nap alatt bekerülnék kórházba, akkor mi lenne velem enélkül a kiskönyv nélkül, vagy ez nem tart soká? A gyest mikor mondjam le, majd ha jön a határozat a tgyásról? Vagy mikor? Azt nem szeretném, h lemondom a gyest, a tgyás pénzt meg majd nem küldik időben, és pénz nélkül maradok. De azt sem akarom nyilván, h már kapom a tgyást, +még a gyest is, amit majd vissza kell, h utaljak, az bonyolultabb lenne. Ja, és mikor várhatom így az első tgyás pénzt? Mert vhol azt olvastam, h nem küldik előbb, hanem a szülés időpntja után 1 hóval ,ésakkor 2havit küldenek. Vagy nem így van? Köszi a segítséget, és bocs a sok kérdésért.
2009. dec. 18. 22:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! A kiskönyvet nem kell elküldeni, de személyi igazolvány, lakcímkártya ,adókártya, Taj kártya másolatot is küldj.

A gyes-t pedig attól a naptól kell lemondani amelyiktől a TGYÁS-t igényled.Tehát DEc. 25. -ig gyes, dec. 26- től TGYÁS

2009. dec. 19. 00:10
 2/3 anonim ***** válasza:
sajnos a kérdésedre nem tudom a választ, de végigolvastam és egy gondolat ugrott be: a kiskönyvedet SOHA ne add ki a kezedből!!!!!
2009. dec. 19. 11:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Hú, először is, ha van OEP-es ismerődöd, szerintem beszélgessetek még erről. Vagy ha ő annyira nem járatos pont ebben, akkor egyszerűen hívd fel a helyi OEP ügyfélszolgálatot, nekem eddig mindig kedvesen és érthetően elmagyaráztak. Én is most fogok váltani januárban gyed-ről tgyásra, nekem azt mondták, nem kell orvosi papír sem már, elég a kiskönyv 1. és 2. oldalának a másolata, ahol benne van, hogy mire vagy kiírva. A 28 napot számold ki, szerintem nem foglalkoznak vele, ha el is számolod 1-2 nappal, tökmindegy. Amilyen dátummal kéred, onnantól tgyást kapsz, és azzal a dátummal mondd le a gyest. Hivatalosan azt hiszem 30 nap, míg utalniuk kell. Mindenesetre a "szülés után 1 hóval 2 havit egyszerre", ez szerintem nem működőképes..
2009. dec. 19. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!