Mi van olyankor, ha a TGYÁST 28 nappal szülés előtt igényelem, és mondjuk túlhordom a babát 1 héttel és így több mint 28 nap lesz?
Mivel fix ideig jár a T.gyás,így mindegy,hogy 20 nappal előbb,vagy 2 héttel később születik meg a kicsi! Nem befolyásol semmit!
Ha október 20-án lejár a gyes-ed, 21-i dátummal megigényled a T.gyás-t,de csak nov. 31-én szülsz,akkor sem lesz gond,mert a 168 nap az 168 nap akár esik,akár fúj! -remélem érted mit akarok mondani! Mivel 168 napig jár a T.gyás,így mindegy,hogy Te az első napon szülsz e meg,vagy a 29. napon! Az egy fix időintervallum!
Hogy el is hidd végre,megírom,hogy 41 hétre született a 2. kicsi, június 25-re voltam kiírva,májusban megigényeltük a T.gyást, július 2-án született meg a leányzó,és rendesen kaptam a T.gyást,ahogy kell,ameddig kell!
Nálunk annyi volt a probléma,hogy nekem lemondó nyilatkozatot kellett írnom a M.Á.K. -nak,mert a nagyobb lányunk után még kaptam a gyes-t. A lemondó időben beérkezett,nekem küldték is a papírt,hogy x.év x hónapjának x napjától nem kapom,de a Mep-nek nem küldték a papírt,így a Mep. rajta ült a pénzen 2 teljes hónapig,amíg nem közölték velem,sokadik felkeresésemre,hogy amit nekem küldött a MÁK,azt ha lefénymásolom,és elküldöm nekik,akkor vissza menőlegesen megkapom az összeget.
Most is 28 nappal előtte igényeltem,1 hete adtam fel.
Nyugodj meg,nem érdekli őket mikor szülsz!
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Üdv:3. válaszadó (2gyerkőcös,37hkm.)
Köszönöm a gyakorlatias választ.Értem.Akkor megnyugodtam.
És kell valamit kitöltenem hozzá?Vagy majd akkor ha megvan a kicsinek a TAJ száma?Az elsővel táppénzen voltam és a születés után igényeltem TGYÁS-t,ezért nem tudtam hogy most mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!