Anyukák, titeket nem keserít el néha, hogy milyenek a "mai" tinik? Vagy régen sem voltak különbek a gyerekek?
A minap olvastam néhány kérdést az oldalon, ahol 14 éves kislányok féltek, hogy terhesek lettek egy részegen elkövetett szex után. Számomra ez megdöbbentő. Tudom, hogy nem lehet az a gyakorit alapul venni, de én magam is látom, hogy egyre lejjebb süllyednek a lányok. Mondom ezt úgy, hogy én is csak 23 éves vagyok. Ha visszaemlékszem én 14 évesen kutyáztam, popcornt olvastam, a barátnőimmel fiúegyüttesekért rajongtunk és ennyi. Még a legvadabb csajok is egy-egy csókig jutottak, amit aztán nagy mellénnyel meséltek el. De ilyen, hogy valaki általános iskolában feküdjön össze ráadásul részegen egy pasival, nem volt. Tényleg ekkorát fordult a világ 7-8-9 év alatt?
És mit tehet a szülő? Persze próbálja értékekre nevelni a csemetéjét, de annyi külső tényező is hatással lehet a gyerekekre. Én nem hiszem, hogy alig 10 év alatt megsokszorozódott volna a nemtörődöm, hanyag szülők száma. Vagy lehetséges? Ti hogy látjátok ezt?
Köszi a válaszokat, érdekes dolgokat írtatok.
Egy 14 éves ember igenis kisgyerek.
Én 14 éves lány vagyok. Azért tisztázzunk valamit az elején: A 14 éves nem kisgyerek, a kisgyermekkor 1-6 év között van, 7 évtől gyermekkor, utána serdülőkor akár már 11 évtől...
Nem nézek ilyen szennysorozatokat, mint pl. valóvilág, éjjel nappal BP. Sok osztálytársam nézi ezeket, de mégse p*csásodnak el. Meg tudom állapítani magamtól is, hogy ezek milyen sorozatok, nem a szüleim tiltották..
Aki 14 évesen részegen kefél egy buliban ahhoz meg gratulálok. Ezek miatt ítélik el az összes tinit, hogy mindegyik egy ku*va, pedig vannak normálisak is.
Nálunk, (8.osztály) nem tudom van -e olyan aki már nem szűz (szerintem igen), de ha van az nem árulná el senkinek mert tudja, hogy a földig elhordaná mindenki. Evangélikus iskolába járok, de nem hiszem hogy sok különbség van más suli között, max. itt kevesebb és nem ilyen durva dolgok vannak.. Meg persze itt nem lehetne olyan, hogy rózsaszín haj vagy ilyen Taylor Momsen smink, fültágító, piercing.
Néhány emberen tényleg elgondolkodom, hogy ennek milyen anyja lehet.. Szerintem igenis a nevelésen múlik, nem csak a tv miatt vannak ilyenek.
"Egy 14 éves ember igenis kisgyerek."
Igenis? Na nemár :D Az előttem szóló kedves lány nagyon szépen leírta, mit nevezünk kisgyermekkornak, a 14 éves kor nagyon nem az. Mint már mondtam, azért ekkora túlzásokba nem kell esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!