Összeírtam a babakelengyét. Megnéznétek?
Szerintetek kelleni fog még valami? És mi az amit esetleg feleslegesen írtam fel?
Ruhák:
Body 54/56-os
Rugdalózó 54/56-os
Body 62-es
Rugdalózó 62-es
Kocsikabát 56-62-es
Cérnasapka 1-es
Vastag sapka
Zokni
Kocsiscipő
Pulóver
Kiegészítők
Vastag takaró sétához
Vékonyabb takaró otthonra
Babakocsiba bundazsák (télen)
Textilpelenka
Lepedő
Matracvédő lepedő
Szobai hőmérő
Éjjelifény
Közlekedés
Babakocsi
Autósülés
Napellenző az autóba
Szoptatáshoz
Mellszívó
Tejtároló zacskó vagy poharak
Szoptatós melltartó
Melltartó betét
Szoptatós párna
Babaápolás
Eldobható pelenka - újszülött méret
Popsitörlő kendő
Popsikenőcs (receptre, gyógyszertárból)
Babafürdető
Vízhőmérő
Alkohol (receptre, gyógyszertárból)
Sebhintőpor (receptre, gyógyszertárból)
Fültisztító pálcika
Sterilt gézlap (gyógyszertárból)
Steril napraforgóolaj (receptre, gyógyszertárból)
Steril vatta (gyógyszertárból)
Babahintőpor
Hajkefe
Körömvágó olló babáknak
Orrszívó
Bababútorok
Kiságy
Matrac
Mózeskosár
Pelenkázó
Ruhásszekrény
Szennyestartó
Szemetes pelenkáknak
Fürdetőkád
Fürdetőállvány
Légzésfigyelő
Kiságy fölé zenélő-forgó
Etetőszék
Csatos hordozó
Pelenkázótáska
Utazóágy
Cumisüveg
Cumisüvegmosó
Cumi
Cumisüveg sterilező
Jó hogy ezt nem te írtad össze, de azért megírom mi hogy jártunk ezzel a listával:
Ruhák:
Body 54/56-os : 56-os nál kisebb szerintem nem kell, azt is kinövi 3 hét alatt, szóval csak 4-5 darab kell ilyen kisrúhából
Rugdalózó 54/56-os 4-6db elég
Body 62-es ez már tovább jó lesz rá, de sok ebből sem kell
Rugdalózó 62-es
Kocsikabát 56-62-es sosem hordta egy bőven elég
Cérnasapka 1-es még a kórházban sem adták rá, de 2-3 db legyen biztos ami biztos nem nagy összeg
Vastag sapka Téli baba? amúgy nem kell szerintem, mindegy nem nagy összeg inkább legyen ha akarod
Zokni minek? rugdalozóhoz nem kell, amúgy is elszorítja a lábát a szára, cuki meg minden de nem kell szerintem
Kocsiscipő sok értelmét nem látom, úgy is lerugdossa magáról, de legyen 1 db annál több nem kell
Pulóver 2-3 bőven elég 56-os méretben 62-es szintén 2-3 db
Kiegészítők
Vastag takaró sétához 1db elég
Vékonyabb takaró otthonra 2-5 legalább kell szerintem
Babakocsiba bundazsák (télen) téli? ha nem akkor nem kell
Textilpelenka 10db csomag elég bőven én Ikea konyharuhákat vettem olcsóbb és teljesen megfelel a célnak 10db pelus 20db ikea konyharuha
Lepedő 2-3 legalább
Matracvédő lepedő szerintem kell de 2db elég
Szobai hőmérő minek??????
Éjjelifény minek????
Közlekedés
Babakocsi
Autósülés
Napellenző az autóba
Szoptatáshoz
Mellszívó nagyon fontos szerintem én először nem akartam venni, aztán kaptam kölcsön nagyon nagy segítség volt
Tejtároló zacskó vagy poharak 5-10 db elég, bár semmi értelme fagyasztani a tejet, mert max 2-4 napra elég tejet tudsz lefagyasztani utána úgy is tápszer kell ha nincs tejed
Szoptatós melltartó szerintem fontos, 1db ot vegyél, de csak a szülés elött 1 hónappal, mert elötte még nőlhet a cicid
Melltartó betét egy doboz elég aztán majd meglátod, kell vagy sem
Szoptatós párna egyáltalán nem használtam
Babaápolás
Eldobható pelenka - újszülött méret 1-es és 2-es mértet is vegyetek, de nem vásároljatok nagyon be mert majd kiderül mekkora pelenka kell neki, és melyik válik be 100db összesen elég bőven kezdetnek
Popsitörlő kendő 2-3 csomag lehet nyugodtan
Popsikenőcs (receptre, gyógyszertárból)
Babafürdető
Vízhőmérő minek? mire megméri már vége a fürdésnek :D
Alkohol (receptre, gyógyszertárból)
Sebhintőpor (receptre, gyógyszertárból)
Fültisztító pálcika NEM NEM NEM szabad a fülét ezzel tisztítani, max köldök ápoláshoz jó
Sterilt gézlap (gyógyszertárból)
Steril napraforgóolaj (receptre, gyógyszertárból) nem kell még, majd ha koszmos lesz a feje akkor kell addig nem
Steril vatta (gyógyszertárból)
Babahintőpor nem kell, mi soha nem használtuk a mi dokink nem javasolja köldök ápoláshoz
Hajkefe minek?
Körömvágó olló babáknak nincs értelme mert mindent lehet vele vágni csak a baba körmét nem, sokkal hasznosabb a felnőt köröm vágó olló
Orrszívó kézi orrszívot és orrszívó porszívot is evgyetek jól fognak még jönni
Bababútorok
Kiságy
Matrac
Mózeskosár
Pelenkázó
Ruhásszekrény
Szennyestartó
Szemetes pelenkáknak
Fürdetőkád
Fürdetőállvány avgy asztalon is lehet fürdetni vagy a kádon keresztbe tesztek egy fát (nagy kádon)
Légzésfigyelő nem sok értelme van, de engem is megnyugtat hogy van
Kiságy fölé zenélő-forgó 2. hónaptól nekünk nagyon szerette a fiúnk
Etetőszék még nem kell
Csatos hordozó még nem kell
Pelenkázótáska nekünk nincs megvagyok nélküle, sima táska is elég
Utazóágy minek?
Cumisüveg 2db elég aztán majd meglátod kell e
Cumisüvegmosó
Cumi
Cumisüveg sterilező ki is lehet főzni, szerintem fölöslegs, de ezt egyéni döntés
Én sem használok hintőport és steril gézlapot, babaolajat csak ha koszmósodni kezdene a feje, célszerű a hajkefével fésülgetni néha, akkor kevésbé jön elő. Etetőszék és csatos hordozó még ráér. Pelenkázó táskám nincs, egy kis neszesszerben van a cucca (belefér 3 pelus, egy eldobható alátét, pici csomag popsitörlő, pici sudocrem, meg egy rugi és egy body. Nem tudom mivel lehet megtölteni egy egész pelenkázó táskát. Cumisüvegmosó szerintem felesleges, én mosogatógépbe teszem, és esetleg sterilizálom. Fürdetőállvány sem tudom mire való...
Tejtárolóból a doboz praktikusabb. mert később is jó.
A hálózsák meg tényleg jó az elején, nappal is használtuk. Kocsicipő felesleges, cuki, és egy perc alatt lerúgja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!