Kb 6hetes terhes vagyok. Az orvos azt mondta nem ehetek répát és májat. Én persze utána olvastam és elvileg a répát nyugodtan lehet fogyasztani. Akkor most ehetek vagy sem? Kérem akinek van tapasztalata írjon!
Hát én ettem mindkettőt és született (teljesen problémamentes terhesség és szülés után) egy egészséges, gyönyörű fiam.
De most így komolyan, ha valaki várandósság alatt párszor eszik szépen átsült, vagy levesben főtt májat, mi baja lehet tőle a magzatnak? Főleg a répától... Ettem főve, nyersen szintén, imádom. Nem lesz tőlük semmi baja.:)
Répát? :O Na ezt nem hallottam még soha.
Májat is lehet enni. Nem minden nap, de gondolom nem minden nap tervezed azt enni.
Simán eheted mindkettőt.
Az A-vitamin magzatkárosító hatású nagy mennyiségben. Ezért nem ajánlják a kismamáknak a máj gyakori fogyasztását, mert rengeteg benne az A-vitamin. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy sosem ehetsz, de nem szabad heti szinten májat enni.
A répában tudtommal csak az előanyaga van, nem hinném hogy az is káros lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!