Dohányzás terhesség alatt? Napi 2-3 szál?
Régebben hatalmas vita volt, egy ilyen kérdésben. Most megtaláltam azt a cikket, ami egyértelműen kijelenti, hogy 2-3 szál cigi naponta erős dohányosoknál nem olyan probléma, nem ez lesz káros hatással a babára.
Én bevallom, napi 3 szálat (reggel/délben/este néha 1-el többet) elszívtam. Gyönyörű egészséges kislányom van. Anyukám dohányzott velem (orvos mondta, ugyanezt mint ami a cikkben van)
Nagynéném dohányzott. (Orvosa tudott róla)
Nagymamám dohányzott.
Ismerősöm, most is dohánytik terhesen (3-4 szál).
Csak azért írom le, mert annyian leüvöltik az ember fejét.
Tiszteletem azoknak akik voltak olyan erősek, hogy letegyék a cigit.
Én erős dohányos voltam. ÉS IGEN, NAGYON SZERETEM A GYEREKEM. Még mielőtt valaki azt mondaná, hogy ennyit nem tudtam érte megtenni.
A cikk arra is kitér, hogy a cigi iránti vágy is egy stresszt idéz elő, ami ugyanúgy károsítja a magzatot. (Idegrendszeri problémák)
Nem buzdítok senkit se erre, de ha valaki erős dohányos, és stresszel, hogy nem szívhat el 2-3 szálat, azoknak küldöm ezt.
A passzìv dohányzásról hallottál-e? Többek közt így kaphat tüdőrákot olyan ember, aki soha nem dohányzott. Mások önzősége miatt.
Szeremcsétlen gyerek, remélem legalább kimész a lakásból amikor cigizel, mert nem, nem elég csak az ablakon kihajolni!
Bár, hogy vagy képes a cigis büdös kezeddel hozzáérni a babához, puszit adni neki, magadhoz ölelni? Undorító. Vagy minden cigi után kezet, fogat mosol és átöltözöl?
Hidd el, fogalmad sincs róla, milyen büdös vagy. Én akkor jöttem rá, milyen durván érezni a cigiszagot miután abbahagytam 8 év után. A pozitív teszt után kérdés se volt, ha rágondoltam, rögtön eszembe jutott a babám, hogy milyen önzőség rákényszeríteni a mérget. Te jó ég, hisz nincs választása, belegondoltál?
Annyi méreg van már a világon amit akaratlanul is magunkhoz veszünk, most minek rátenni egy lapáttal? Szülőként az lenne a dolgod, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsd a gyerekednek, aki teljesen kiszolgáltatott neked. De nem, te inkább a könnyebb utat választod és mindenhol a megerőítést keresed, hogy ez így a jó. Hihetetlen.
Az a no aki nem kepes a gyereke erdekeben letenni a cigit az nem anyanak valo. Lehet itt jonni olyan nyugtato szoveggel h igenis szereted a gyerekedet, oke alairom de a cigit jobban, ezt egyertelmuen bebizonyitottad! Es ez szanalmas, megvetendo. Ha annyira tiszta a lelkiismereted akkor miert gyozkodod itt magadat es meg masokat is probalsz a hulyesegedre ravenni? Meg mi jogon jon egy ilyen no mint te is h egy anyat aki kepes volt letenni a cigit a gyereke erdekeben te sertegess? Neked egy mareknyi eszed sincs! Tolem aztan gyujthetsz nagyobbnal nagyobb okorsegeket ezzel kapcsolatban a cigi akkor is karos a magzatra nezve. Elobb-utobb vmilyen formaban sajnos megsinyli a te okorsegedet. De legyel nyugodt, marha buszke h a 6 honapos gyerekednek semmi baja (MEG) !!!!
Es mondom ezt ugy h 7 evig en is dohanyoztam, de meg mielott terhes lettem volna fogtam magam es leszoktam en is es a ferjem is! Ez felelos, tudatos cselekedet, egy anya igy tesz a gyereke erdekeben! Azota se szoktam vissza pedig a lanyom mar 14 honapos! Te mit tudsz felmutatni?
Semmit! Reszemrol itt be is fejeztem! Szanalmas vagy de a lenyeg h magadra buszke lehetsz h ennyire egy gyenge semmirevalo anya lett beloled! De ahogy irtad a kerdesben az egesz csaladod egy felelotlen bagos tarsasag, gondolom buszkek rad h vitted a hagyomanyt! Gratulalok!
Nyugo kerdezo kiderult h nem csak egy onzo szivtelen nem anyanak valo senki vagy hanem olyan primitiv is mint senki itt az oldalon. :-). De en csak nevetek rajtad amig a te szegeny gyereked hozzad szuletett es asztmaval fog lehet egesz eleteben szenvedni az enyem tudod a "downkoros" egeszseges boldog baba. Mig te egy elmebajos. :-). Menj gyujts ra gondolom ez a bajod de ne felejtsd el a gyereked arcaba fujni, mert hat napi 2-3 szal nem art es terhesen is ezt csinaltad. Varom az ujabb "kedvessegedet"
Tudod erre mondjak h faj az igazsag. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!