Reyka kérdése:
Szeretném a tanácsotokat kikérni?
Figyelt kérdés
19éves(lány) múltam, párom 22éves, augusztusban lesz 4éve hogy együtt vagyunk, de már 1éve együtt lakunk nála. (vagyis a mamája házában vagy egy kis rész elkülönítve).Párom dolgozik, én egyetemista vagyok első éves jogi asszisztens hallgató, de mellette dolgozom is. Most jutottunk el arra a pontra, hogy bevállalnánk a babát. Nagyon szeretnék, meg párom is. Hírtelen elbizonytalanodtam, hogy sikerülni fog-e? Szeretném azoknak a véleményét kikérni akik hasonló helyzetben vannak/voltak. Előre is köszönöm!2014. márc. 23. 17:57
1/9 anonim válasza:
Baba mellett akarnád befejezni a sulit? És van annyi munkaviszonyod, hogy kapj tgyást majd gyedet? Mert a gyes+családi pótlék édes kevés lesz a megélhetéshez. Nincs már semmi olyan, amit szeretnél a következő pár évben megcsinálni, és gyerek mellett mondjuk nehezebben lenne kivitelezhető?
2/9 A kérdező kommentje:
Igen sulit a baba mellett fejezném be, levelezősön. hát 3hónapja dolgozok a munkahelyemen, szóval most emelik majd a béremet is mert próbaidőn nem annyit adnak amennyit. tényleg minden válaszra kíváncsi lennék, hogy mások ezt kívölről így hogy látják! Köszönöm a válaszolónak!
2014. márc. 23. 18:04
3/9 anonim válasza:
Ahhoz, hogy kapj tgyást, gyedet, ahhoz legalább 365 napig kell dolgoznod, illetve ahhoz, hogy a gyerek 2 éves koráig kapj gyedet, ahhoz 2 év munkaviszonynak meg kell lennie. Egy baba gondozása, ha nem az eszik-alszik típusú baba, egész embert kíván, nagyon nehéz mellette tanulni. Feleslegesen nehezíted meg a dolgodat. Ráértek még, mind a ketten fiatalok vagytok, fejezd be a sulit, élvezzétek ki, hogy bármikor bárhová elmehettek, és ha már lesz szakmád, és munkatapasztalatod, utána szülj. Én azt gondolom kívülállóként, hogy nagyon ráértek még. Kalkuláld bele, hogy akár veszélyeztetett terhes is lehetsz, akár az is elképzelhető, hogy kórházban kell feküdnöd hónapokig, és akkor be sem tudod fejezni a sulit.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!:)
2014. márc. 23. 18:10
5/9 anonim válasza:
Én nem voltam hasonló helyzetben, de szerintem, ha a pároddal már eljutottatok oda, hogy gyereketek legyen, be lehet vállalni. Tudom, nem ugyanaz, mint egy egyetem, de én két OKJ-s tanfolyamot végeztem el, mialatt két gyermeket szültem, a záróvizsgán már a harmadikkal voltam terhes. Egyik volt osztálytársam pedig három gyereket szült, mialatt elvégezte a jogi egyetemet. Szerintem, ha a kapcsolatotok már érett a gyerekre, és anyagilag is megengedhetitek, nem érdemes még sok évet várni, 4 év mire befejezed az egyetemet, aztán még munkát is kell találnod, és a munkahelyeden dolgozni 1-2 évig, hogy elmehess szülni. Így meg, mire befejezed az egyetemet, már akkora lesz a gyerek, hogy bölcsődébe/óvodába tud menni, Te meg el tudsz menni dolgozni.
6/9 A kérdező kommentje:
igen ez is igaz. köszönöm szépen! most nem mondom azt hogy hűűű a párom is 200ezreket keres, mert nem. 120körül kap. én mivel tanuló vagyok a havi bérem 50körül van. és ezért vagyok bizonytalan, mert tudom és tisztában vagyok azzal, hogy egy gyerek nagyon sok felelősséggel jár!
2014. márc. 23. 18:21
7/9 A kérdező kommentje:
ja igen és elfelejtettem írni, hogy egy hónapja kérte meg a kezemet!
2014. márc. 23. 18:22
8/9 anonim válasza:
Jaj, aranyosak vagytok de varjatok meg! Boven raertek
9/9 anonim válasza:
Szerintem azoknak a véleményét kérd ki, akik majd vigyázni fognak a gyerekedre, amíg tanulsz, suliban vagy és vizsgázol, illetve akik anyagilag támogatni fognak.
Szerintem az való szülőnek, aki képes a gyerekét eltartani és nevelni annélkül, hogy másokra támaszkodna. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet segítséget elfogadni, de azért ne úgy szülj gyereket, hogy már eleve csak segítséggel tudod nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!