Pszichológia és orvostudományt szeretnék tanulni. Szeretném kikérni a tanácsotokat, hogy mégis milyen iskolákat javasoltok és miből kéne érettségizni. Gondolom biológia, az rendben is van. Szóval?
Akkor előbb döntsd el, hogy pszichológia, vagy ÁOK... Pszichológiához emelt szintű biológia, középszintű magyar, történelem érettségi kell.
ÁOK-n biológia emelt szint mellett fizika, vagy kémia emelt szint kell.
Iskola... Ha ÁOK, akkor természettudományos fakultáció, vagy biosz-kémia tagozat. Pszichológiához is gimnáziumi képzés kellene, mert szakközépiskolában nagyon kevés helyen nem készítenek fel emelt szintű biológia-érettségire, emellett gimnáziumban érdemes vagy természettudományos, vagy humán (magyar, történelem)tagozatra menni. Az általános tagozat nagyon kevés helyen elég.
Hát, ha mindkettőt akarod egyszerre, akkor talán a pszichiáter áll ehhez a legközelebb. Ő orvosit végez és utána szakosodik pszichiáternek.
És igen, alap az emeltszintű biosz-kémia vagy fizika érettségi.
ÁHHH. Miért írják csomó helyen h két emelt kell? Megőrülök már...
Orvosin biológia ÉS fizika VAGY kémia a felvételi tárgy, és csak az egyikből kötelező emelt szintet csinálni!!!
Pszicológiára (BTK) pedig a felvételi tárgyak közül kettőt kell választani: magyar, biológia, matek, nyelv, történelem. Ide nem kötelező az emelt szint! (Az más kérdés, h anélkül nehéz bejutni...)
"ÁHHH. Miért írják csomó helyen h két emelt kell? Megőrülök már..."
Mert két emelt nélkül esélyed sincs bejutni az orvosira (még 100%-os középszint mellett sem), azért.
Érdekes módon én egy emelttel bejutottam. Meg még rajtam kívül rengetegen. Ha van mellette nyelvvizsgája/OKTV eredménye/hátrányos helyzetű, akkor egy emelt elég.
Szerintem sokkal jobb, ha összekapar egy középfokút, mint ha két tárgyból emeltezik. A diplomához úgy is kelleni fog, egyetem mellett meg már nem biztos, h lesz ideje nyelvet tanulni...
19:51 Szerintem meg mindenkinek az a jobb, ha egy orvos nem a nyelvkészségével jut be az egyetemre, hanem azért mert az alap tantárgyak, amikre szüksége van, jól tudja és nem holmi nyelvvizsgával szedi össze a kötelező pontszámot.
Te vagy kamuzol és nem az orvosira jársz, vagy ritka nagy s*ggfej orvos lesz belőled, ha egyátalán el tudod végezni a sulit.
Egy harmadéves orvostanhallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!