Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Születéskor kötelező nevet adni?

Születéskor kötelező nevet adni?

Figyelt kérdés

nem lehet ezt elhúzni?

legalább a keresztnevet?

lelkileg nem megy, hogy totál egyedül felvállaljam a vezetéknévtől kezdve, de hogy még a keresztnevét is egyedül döntsem el.

az apjával később tudjuk elintézni az apaságit is (erre van 3 év)és később tudnánk a névről is beszélni. de a baba hamarabb jön.

addig meg megkapná a nevem és megúszhatom valahogy, hogy elnevezzem?

2014. márc. 19. 21:10
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Hát csak az jut eszembe, hogy az űrben van az apa. De 9 hónapos utakat oda sem csinálnak...

De ha tényleg ennyire nem tudod elérni az apját, akkor beszéld meg a témát a szüleiddel, rokonokkal, barátokkal, szomszédokkal, osztálytársaiddal, onnan szedhetsz ötleteket. Vagy nevezd el az apja után (ha fiú), vagy valamelyik ősödről.

Ennél sokkal nagyobb gondjaid is lesznek, mikor hajnali 3-kor órákon keresztül sétálsz az üvöltő hasfájós babáddal, és ott cselekedni kell, nyomni az éjszakai műszakot és nem mondhatod, hogy "hát ez lelkileg nem megy".

Egyébként egyetlen egy név sem illik már eleve a babára, mivel a nevet hamarabb döntik el minthogy megszületne a baba. Később válik a babára illő névvé. Olvasgass történeteket, nézz utána egy-egy névnek és valamelyik tetszeni fog. Pl tetszik az Anna név az Édes Anna után, ezért ezt választom.

Kitartás!

2014. márc. 20. 15:59
 22/22 anonim ***** válasza:

Tényleg, léci írd már meg, hogy hol van az apa, vagy titkos ügynök, ezért nem tudsz vele kommunikálni? Ha ilyen helyzetben lennénk, én tudom, hogy a párom tökéletesen egyetértene velem és rámbízná a döntést, mivel ő nem volt elérhető. Ezen a név kötelez dolgon meg logikusan gondolkozzál már el. Pl vannak gyilkosok, és sokuknak van biztos olyan neve, ami áldást, ajándékot, meg hasonló dolgokat jelent...és van olyan név, ami negatív jelentéssel bír? Nem. Szóval rossz nevet nem is adhatsz neki:D

Ha külföldi neve van az apának javaslom, hogy olyan nevet adj neki, ami illik is a külföldi névhez, ugyanakkor ne legyen túl külföldies. Habár olyat otthon úgyse tudsz adni, csak ha külföldi állampolgár az apuka.

Én pl külföldön élek és nekem is nehéz volt a névválasztás, mert a párom neve eleve nyakatekert, (magyar) és olyan nevet kellett keresnem ami mindkettőnknek tetszik, passzol a névhez, idekinn is és akár odahaza is boldogulna vele. Így a dupla betűs ékezetes nevek ki voltak lőve, de még így is rengeteg maradt, és két nevet is tudtam adni a lányomnak. És még van is a tarsolyomban 3-4 fiúnév és 1-2 lánynév is (még egyet tervezünk:D)

Szóval biztosan lehet találni megfelelő nevet.

2014. márc. 20. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!