Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Születéskor kötelező nevet adni?

Születéskor kötelező nevet adni?

Figyelt kérdés

nem lehet ezt elhúzni?

legalább a keresztnevet?

lelkileg nem megy, hogy totál egyedül felvállaljam a vezetéknévtől kezdve, de hogy még a keresztnevét is egyedül döntsem el.

az apjával később tudjuk elintézni az apaságit is (erre van 3 év)és később tudnánk a névről is beszélni. de a baba hamarabb jön.

addig meg megkapná a nevem és megúszhatom valahogy, hogy elnevezzem?

2014. márc. 19. 21:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Szülés után 3 heted van anyakönyveztetni! De ennyi 3 héten belül dönteni kell!
2014. márc. 19. 21:53
 12/22 anonim ***** válasza:
Sajnalom de ez a "nevadas nehezemre esik" duma egyszeruen dobbenetes. Megis mi esik benne nehezedre?! De komolyan erdekel.
2014. márc. 19. 21:58
 13/22 A kérdező kommentje:

egyedül elnevezni, valahol olyan érzés, mintha kisajátítanám a gyereket, elvonnám az apjától, vagy nem is tudom, valahogy nem találom a megfelelő szavakat

meg akarom várni az apját

2014. márc. 19. 22:16
 14/22 A kérdező kommentje:

mellesleg olyan megosztó nevek jutnak eszembe :(

az apjának azt sem tudom mi tetszene, mi nem

2014. márc. 19. 22:17
 15/22 anonim ***** válasza:

én komolyan nem értem a történetet és kiváncsi vagyok de nagyon :P

miért nem tudtok beszélni az apával? telefon, net, levél, semmi? bocs a rossz példáért de még ha börtönbe van is legalább levelezhettek, hát hol van, hogy egyáltalán nem tudtok kommunikálni?

ez az apasági se úgy van, hogy 3 év van rá. 3 év után beírnak egy kitalált apát ha nem vallod be az igazi apát. de szó szerint a nyakadra fognak járni, hogy márpedig mondd meg ki az apja a gyereknek. barátnőm egyedül vállalta a babáját, azt mondta nagyon sokszor mentek ki, hogy mondja meg, szóval lehet már az apasági előtt bekerül az apa

2014. márc. 19. 23:41
 16/22 A kérdező kommentje:

hát nálunk a gyámügy pont fordítva mond mindent.

megnevezhetek én apát, akkor sem írják be, ha nincs együtt, és személyesen megtett apasági nyilatkozat előtte.

valamint beszéltünk a képzelt apáról, hogy ha megneveznék ilyen jogcímen valakit, azt meg csak azután lehet, hogy először a nevemre kell venni, megkapom az anyakönyvet, és utána azt módosítják, előre nem írnak be képzelt apát.

és az apasági nyilatkozat megtételére van 3 év adva mint határidő.

már azon is rajta voltam, hogy vagy én változtatom meg a nevem, és felveszem a párom nevét, sima névváltoztatás címen, de pechemre nem magyar a vezetéknév, és én csak magyar névre változtathatom a magyar nevemet.

szóval nekem nemhogy a nyakamra nem járnak az apa neve miatt, hanem egyenesen elutasítják, főleg az apasági nyilatkozat hiánya miatt.

2014. márc. 19. 23:57
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem tudod milyen név tetszik az apának?? beszéld mneg vele. van telefon email stb.
2014. márc. 20. 08:00
 18/22 anonim ***** válasza:

iszonyatosan zavaros az egész történet, de próbáljunk meg tisztázni néhány dolgot

miért csak később tudod elintézni az apaságit, miért nem tudtok erről beszélni?

egyáltalán, lesz valami köze a gyerekhez vagy egyedül fogod nevelni?

2014. márc. 20. 09:22
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha az apa ennyire nem elérhető (miért is?) akkor én nem foglalkoznék az egésszel, hanem a saját vezetéknévvel, egy általam választott keresztnévre anyakönyveztetném és kész. Ez a név meghatározza az egész életét dolog meg egy baromság. Milyen kapcsolatban vagy a gyerek apjával? Mert ezek szerint nem is találkoztok. Vagy csak valakinek a nyakába akarod varrni a gyereked? Nem értelek én sem...
2014. márc. 20. 10:19
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

HOL VAN ANNAK A GYEREKNEK AZ APJA???? Komolyan nem ertem.. nem telefon tema de ha mas nincs ennyi: dragam. Tetszik a Bela,Jancsi,Pista,Joska nev..szted melyik legyen???

-hm..legyen Bela az nekem is tetszik.

-ok. Majd akkor ha visszatersz az urhajos kikepzesrol elintezzuk a papirokat meg megnezheted a gyereked. Puszi

2014. márc. 20. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!