Születéskor kötelező nevet adni?
nem lehet ezt elhúzni?
legalább a keresztnevet?
lelkileg nem megy, hogy totál egyedül felvállaljam a vezetéknévtől kezdve, de hogy még a keresztnevét is egyedül döntsem el.
az apjával később tudjuk elintézni az apaságit is (erre van 3 év)és később tudnánk a névről is beszélni. de a baba hamarabb jön.
addig meg megkapná a nevem és megúszhatom valahogy, hogy elnevezzem?
egyedül elnevezni, valahol olyan érzés, mintha kisajátítanám a gyereket, elvonnám az apjától, vagy nem is tudom, valahogy nem találom a megfelelő szavakat
meg akarom várni az apját
mellesleg olyan megosztó nevek jutnak eszembe :(
az apjának azt sem tudom mi tetszene, mi nem
én komolyan nem értem a történetet és kiváncsi vagyok de nagyon :P
miért nem tudtok beszélni az apával? telefon, net, levél, semmi? bocs a rossz példáért de még ha börtönbe van is legalább levelezhettek, hát hol van, hogy egyáltalán nem tudtok kommunikálni?
ez az apasági se úgy van, hogy 3 év van rá. 3 év után beírnak egy kitalált apát ha nem vallod be az igazi apát. de szó szerint a nyakadra fognak járni, hogy márpedig mondd meg ki az apja a gyereknek. barátnőm egyedül vállalta a babáját, azt mondta nagyon sokszor mentek ki, hogy mondja meg, szóval lehet már az apasági előtt bekerül az apa
hát nálunk a gyámügy pont fordítva mond mindent.
megnevezhetek én apát, akkor sem írják be, ha nincs együtt, és személyesen megtett apasági nyilatkozat előtte.
valamint beszéltünk a képzelt apáról, hogy ha megneveznék ilyen jogcímen valakit, azt meg csak azután lehet, hogy először a nevemre kell venni, megkapom az anyakönyvet, és utána azt módosítják, előre nem írnak be képzelt apát.
és az apasági nyilatkozat megtételére van 3 év adva mint határidő.
már azon is rajta voltam, hogy vagy én változtatom meg a nevem, és felveszem a párom nevét, sima névváltoztatás címen, de pechemre nem magyar a vezetéknév, és én csak magyar névre változtathatom a magyar nevemet.
szóval nekem nemhogy a nyakamra nem járnak az apa neve miatt, hanem egyenesen elutasítják, főleg az apasági nyilatkozat hiánya miatt.
iszonyatosan zavaros az egész történet, de próbáljunk meg tisztázni néhány dolgot
miért csak később tudod elintézni az apaságit, miért nem tudtok erről beszélni?
egyáltalán, lesz valami köze a gyerekhez vagy egyedül fogod nevelni?
HOL VAN ANNAK A GYEREKNEK AZ APJA???? Komolyan nem ertem.. nem telefon tema de ha mas nincs ennyi: dragam. Tetszik a Bela,Jancsi,Pista,Joska nev..szted melyik legyen???
-hm..legyen Bela az nekem is tetszik.
-ok. Majd akkor ha visszatersz az urhajos kikepzesrol elintezzuk a papirokat meg megnezheted a gyereked. Puszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!