Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennétek vagy maradnátok?

Mennétek vagy maradnátok?

Figyelt kérdés

Bele képzelnétek magatokat egy picit a helyembe?

Van egy másfél éves lányunk, nagyszülőkkel napi, szoros kapcsolatban vagyunk. Anyósom is egy tündér, 2 naponta találkozunk, mind imádják az unokát.

Engem visszavárnak a munkahelyemre, de nem fogok visszatérni, a férjem jól keres, nagyon, biztos állása van. Elég sokat van itthon is.

Most ajánlottak neki egy állást, igen ám, de Los Angelesben. Nem elég, hogy Amerika, még ráadásul a Nyugati part, tehát rengeteg idő hazajönni. Jó fizetést ígértek, igen jó beosztásban, ránk is maradna ideje.

Egyszerűen nem tudom mi legyen, mennék is meg nem is. Mi lehet a fontosabb, a család és hogy a gyermekünk, vagy gyermekeink nagyszülőkkel, nagynénikkel stb nőjön fel, vagy a lehetőségek, amik ránk várnak kint. Három havonta tudnánk hazajönni, de ha jön a kis tesó, necces, mert ekkora utat kisgyerekekkel (átszállások, biztonsági kapuk) megtenni horror.

Nem tudom mi legyen, totál magam alatt vagyok, nem tudom mi lenne a jó a gyereknek, imádja a családunkat. A férjem is vacillál, váratlanul jött ez az ajánlat...

2014. márc. 13. 17:49
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Igen, ismerem a várost. Voltam már kint. Tudom, hogy nagy a környezetszennyezés. ÉS totál igaz, hogy baromi sokba kerül haza jönni, bele kalkulálták ezt is a férjem fizetésébe, szóval nem is az összeggel van a gond, hanem mint mondtam a macerával. Hosszú az út, USA-ban kell átszállni, ami dupla security check. egyedül oké, de gyerekekkel...
2014. márc. 13. 20:57
 12/24 anonim ***** válasza:
70%
Ha voltál kint, akkor tudod, hogy mennyivel többe kerül a megélhetés. Nem az étel és a ruházkodás, és gondolom fizetik a lakásotokat, a biztosításotokat is, de a többi dolog jóval többe kerül, különösen a város jól szituáltabb részein. A repülés pedig nekem is szörnyű, nemhogy 2 gyerekkel, átszállással tizenórát ott tölteni.
2014. márc. 13. 21:13
 13/24 anonim ***** válasza:
67%
Tuti mennék. Gondolj arra, hogy ez milyen lehetőségeket tartogat a gyermekeitek számára.
2014. márc. 13. 21:32
 14/24 anonim ***** válasza:
80%
én nem mennék ki, főleg ha itthon is kb. ugyanolyan jól megvagytok anyagilag mint kint. a gyereknek hiányoznának a nagyszülők, és ki tudja milyen hatással lenne rá az új környezet..
2014. márc. 13. 21:33
 15/24 anonim ***** válasza:
80%
Nem lennél te sem és a gyerek sem boldog ott. Én is Angliában élek és már itt szültem a lányom. Nincs sajnos túl szoros kapcsolata a szüleimmel, így őt nem viselné meg, ha messzebb költöznénk. Engem viszont igen. Ennek ellenére Amerika nagy álmom, de élni nem biztos, hogy tudnék ott. Túl messze van.:(
2014. márc. 13. 22:50
 16/24 anonim ***** válasza:
34%
Mennék, és továbbgondolom, én kicsit haragudnék is a szüleimre, ha anno mehettek volna, de nem tették.
2014. márc. 14. 02:01
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy írtatok! Alig aludtam este. :)

Keddig kell döntenünk, addig még lesz egy szép hétvégénk. :D

A szüleimre nem haragudtam volna, az ő döntésük, ők tudják miért, nyilván bízom bennük annyira, hogy tudom, nekem akarták volna a legjobbat.

Már éltünk 3 évet külföldön, Brüsszelben. Akkor is a férjem munkája miatt, ott iszonyatosan jól éreztem magam, nem voltam egyedül, pedig egy évet nem dolgoztam a háromból. Nem vagyok az az otthon ülős típus, szereztem barátokat. De az más volt 3 óra volt ajtótól- ajtóig, hogy haza érjek. Először hetente jöttem, utána csak kéthetente. Gyerekkel is más.

Szóval rágódunk, meg azon töprengek, hogy persze lehetőségek hazája, ahogy ti is mondtátok, de pontosan milyen lehetőségeké is? Mi van ott, ami itt nincs???

Kaptam privit is, hogy ne menjünk, mert rámegy a házasságunk, remélem nem fog. Nem ennyit nézek ki magunkból. De köszönöm, azért.

Brüsszelből is "miattam" jöttünk haza. És még csak szinte mondanom sem kellett, tudta a férjem, mit szeretnék. Nagyon- nagyon szoros a kapcsolatunk, pedig voltak hullámvölgyeink.

Tehát most agyalunk...

2014. márc. 14. 06:38
 18/24 A kérdező kommentje:
Szeretném megkérdezni, ki pontozgat és miért? Komolyan érdekelne a véleményed! Vagy már leírtad? Ha pedig nem érdekel az egész, minek térsz vissza?
2014. márc. 14. 06:45
 19/24 anonim ***** válasza:
Én még nem írtam, most olvastam a kérdésed, válaszolnék én is. Én így nem mennék. Ha a fizetés ott sem jobb, itthon it jól éltek, akkor nekem nem érne annyit, hogy elszakítsam a családjától a gyerekem. Biztos nagy lehetőség meg minden, de nem lenne szívem hozzá, főleg ha ilyen szerető családotok van.
2014. márc. 14. 07:25
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem mennék. Az okokat már leírták előttem.
2014. márc. 14. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!