Mi a véleményetek a mai "foglalkoztató" mesékről (Dóra a felfedező, Diégó, Mickey játszótere, Csűrcsavarosdi, stb)?
A kisfiam 3,5 éves.
Én azt vallom, hogy az ilyen típusú játékos fejlesztő dolgok is hasznosak, jók, élvezettel játsszuk, "tanuljuk" a dolgokat és örülök, hogy vannak ilyenek.
De emellett úgy gondolom, hogy kellenek a klasszikus mesék is, ahol fordulatok vannak, esetleg valamilyen erkölcsi mondanivaló, ahol jó és rossz párbaja van stb.
Jók a "modern" mesék is, ahol nincsenek ilyen nagy tanulságok és erkölcsi mondanivalók (pl. Thomas vag Bogyó és Babóca)- de a kisgyermek életének történéseit, napjait dolgozhatja fel és ezáltal szórakoztat, érdekes a grafikája stb.
Mindenből jó, ha van és tényleg szeretik a foglalkoztatókat, az ovis korosztály különösen.
Szerintem annyiban érdemes figyelni, hogy megmaradjon a játék szintjén, tehát "házifeladat", elvárás ne legyen belőle és a gyerek bármikor abbahagyhassa és folytathassa. Akkor megmarad annak, ami a célja is ennél a korosztálynál: a játékosság.
Lányom 5 éves,most a csűrcsavarosdi a sláger.Kisebb korában a Dórát szerette.
Most,hogy már pár napja jó idő van nem nézzük,mert lent vagyunk.Pont tegnap este fürdésnél mondta,hogy nem néztük meg Delejéket.
3,5 a fiam,nálunk is a csűrcsavarosdi a sláger!!!:)
Sajna mi be vagyunk szorulva a lakásba,mert eddig ő volt beteg,most meg az öcsi:(
Amúgy mikor jó idő van mi sem TV-zünk
Szerintem hasznosak ezek a mesék sok mindent megtanulnak belőle a kicsik(színek , számok formák stb.)
De én nem szeretem de a gyerekek nézik.
Egyetértek utolsó!:)
Mondjuk nekem jobban bejön a Dóra-Diego mint a Mickey,de tényleg ízlések és pofonok.
A kockásfülül,kukori nekem se jönnek be, a magyar népmeséket meg hasonló okokból nem nézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!