Mennyi plusz anyagilag egy gyerek?
ezt így nem lehet megmondani :)
amikor kicsi akkor havi 30E-ből ki lehet hozni.
aztán ahogy nő, úgy nő az ár is. nálunk csak az ovi havi 15E, plusz ugye a ruhák, játékok, kaja, rezsi, stb. lebontva havi 50E most biztos van :)
és hol van még ettől a tanszer, laptop, kirándulások, táborok, külön órák...
Nálunk még kicsik,pelus kell,ruhát/cipőt szezonálisan kell csak venni.Így gyakorlatilag a pelus ami havi kiadás,ez kb 10e-ből megvan.
De előre 18 éves korig nem lehet megmondani...meg aztán mindenkinél más az igényszint.Én megveszem turiban/börzén a ruhát,játékot,főzök nekik,szoptattam mindkettőt,ez rengeteg megtakarítás.De még csak 3 éves a nagy,szóval messze vagyunk a 18tól:)
A kicsi 21 hónapos, a nagy lassan 4,5 éves. Kicsinek pelenka, piperék, néha 1-1 babajoghurt, bébiétel, legalább 15e havonta. Nagy magánoviba jár, nem azért mert máshová nem adtam volna, hanem mert nem veszik fel, havi 70e körül van. Sportfoglalkozások, tornák 10e/hó. Épp a hétvégén számoltam össze, hogy a következő szezonra (tavasz-nyár) hány pár cipőt kell venni, hát legalább 6-8 pár kell a két gyereknek. Ruhák, cipők, többlet étel, nagyon sok. Az enyémek imádják a sajtokat, joghurtokat, rengeteg fogy belőlük. Sok zöldséges ételt főzök, az se spórolós télen, jelenleg az ananász a kedvenc gyümölcsük, szó nélkül megeszik.
Később jön az iskola, különórák, rengeteg autózás fuvarozni, fogalmam sincs hol a határ.
Ahogy előttem írták, anyagilag nem megtérülő a befektetés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!