Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Elmennétek erre a helyre dolgozni a 2 évesetek mellől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 19 hósom, jelenleg csak GYES-t kapok!

Úgy terveztem, hogy 2 éves kora körül (júliusban lesz 2) elkezdenék dolgozni (előző munkahelyem megszűnt), gyermekemet szeptembertől bölcsibe adnám (ha lenne munkám, mert munkáltatói igazolással veszik csak be).

Kb. 8 évvel ezelőtt dolgoztam egy helyen a városunkban, ahol a társaság ugyan jó volt, ők még ott dolgoznak, viszont a főnök miatt jöttem el, mert kiidegelt mindenkit, engem is. Volt kolléganőm szerint mivel jó munkaerő voltam szinte biztos, hogy vissza mehetnék oda dolgozni, mondjuk szeptembertől.

Érvek mellette: helyben van, bármi gond van a bölcsiben eljöhetnék, mert azért a főnök is emberből van. Nem kéne utazgatnom, utazási költséget fizetnem. Jó kollektíva. Bejelentett munkahely.

Érvek ellene: a főnök "bolond". Munkaidő: minden nap 7:30tól-17ig, +minden 2. szombat, de talán részmunkaidőben is felvenne. Kereskedelem: sok az őrült vevő, akik megkeserítik a mindennapokat.

Mit tennétek? Szóljak, hogy szeretnék ott dolgozni vagy felejtsem el. Tudom, hogy semmi sem biztos, de eljátszottam a gondolattal.

Köszönöm és elnézést ha hosszú és kusza! :)

2014. márc. 6. 13:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
én is elmentem a 2 évesem mellett dolgozni,de annyiszor volt beteg a bölcsiben, hogy végül ki kellett lépnem :((( nagyon megszenvedtük/megszenvedjük mindannyian
2014. márc. 24. 22:45
 12/19 anonim ***** válasza:
a másik, hogy amikor nem értem oda 4-re érte a bölcsibe, akkor zokogott szegény, mert mindenkit elhoznak legkésőbb fél 4-4 között
2014. márc. 24. 22:46
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Szeretnék dolgozni mert egyre feszültebb vagyok, nem érzem hasznosnak magam és a Gyes mellett nem nagyon tudunk előrébb lépni( akár kertes házba menni). Félek az elválástól. Azt nem hagynánk hogy délután 5ig a bölcsiben legyen, nyugdíjas szüleinkre számíthatunk szerencsére, akik anyagilag is támogatnak, de már nekem kellemetlen, h itthin lébecolok úgymond.
2014. márc. 25. 04:59
 14/19 A kérdező kommentje:
Itthon, elírtam.
2014. márc. 25. 05:00
 15/19 anonim ***** válasza:

Szerintem mérlegelj- azaz már meg is tetted.

Szerintem az érvek mellette, azzal együtt, amit még plusszban felsoroltál, hogy még ad karácsonykor még mégegyszer valami kis pluszt- szóval a mérleg nyelve szerintem ez a munkahely mellett van.

De mennék még azért is, mert iszonyú nagy előny, hogy helyben van!! Egy gyerek mellett vagy bejársz valahova és esetleg az új munkahely mellett keresel bölcsit-ovit- ez maga után vonja, hogy a gyerkeet is vonszolod mindenhova, korábbna kell kelnie...stb. szóval nagy előny, hogy helyben van. A gyerekre szánt időd így is megcsappan, leglább az utazási időket nem vesztegedet a semmibe, az a gyereké lenne.

Ha gond van a bölcsiben te is el tudsz esetleg menni, gyorsan odaérsz, vagy a ha a szüleid tudnak segíteni- az egy óriási Plusz. Ugyhogy emiatt meg érdemes a kicsit helyben hagyni.

Ebben a mai világban elhelyezkedni nem egyszerű, szóval ha visszavennének fixre, akkor én mennék.

Oké, hogy a főnök bolond, de ha csak ennyi a baj- indulj ki abból, hogy tökéletes munkahely úgy sincs.

Szóval én visszamennék a helyedben. :)

2014. ápr. 1. 21:51
 16/19 Karácsony Andrásné válasza:
Szerintem vállald el! :) Mindenhol van egy két bolond, vagy kollega, vagy partner vagy a főnök, ezt nem lehet megúszni. :D De ha van ismeretséged + még vissza is vennének! Ritka az ilyen manapság! Használd ki, aztán ha nagyon rémálom, akkor még mindig dönthetsz másképp. Plusz képzeljétek mostanában olvastam, hogy a dolgozó anyukák sokkal elégedettebbek saját magukkal, sokkal boldogabbak, hiába van "kettős teher". Nálatok ez így van??? :P
2014. ápr. 9. 11:01
 17/19 anonim ***** válasza:
Én mennék. Ez a beosztás szerintem nagyon jó. Manapság azt is meg kell becsülni ha valahova felvesznek. :) Próbáld meg hátha bejön. A főnököt meg szarjad le nagy ívben. Fapofa és nyugalom. ;)
2014. ápr. 9. 11:32
 18/19 anonim ***** válasza:

Teljes munkaidőbe semmiképp nem mennék, alig látnám a gyereket.

Részmunkaidőbe akkor, ha anyagilag szükség lenne rá, vagy ha nagyon ki akarnék szakadni itthonról.

2014. ápr. 9. 12:44
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Én szeretnék kiszakadni itthonról! Bízom abban, hogy átértékelődnek bennem a dolgok és ahogy az egyik válaszoló írta boldogabb leszek a nagy hajtás ellenére is! :)

2014. ápr. 9. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!