Nálatok mindig rend is tisztaság uralkodik minden helységben 2 vagy több gyerek esetén? Hányszor takarítasz egy nap?
Rend nincs mindig, de tisztaság igen. Naponta porszívózás, felmosas, portorles, étkezések utan mosogatás. Ez független attól, hogy hány gyerek van, ez csupán igény kérdése.
A rendetlenség mas, a gyerekek pakolna, rendezkednek, de szerintem ez nem baj.
Nekem egy ovis kisfiam van de remelem nem gond, hgoy valaszolok.
En heti egyszer takaritok (porszivozas heti 3-szor de minden mas heti 1-szer)). Szombaton delelott 9-kor (altalban 7:30-kor mar mindenki ebren van nallunk hetvegen is) elkuldom a ferjem gyerekestol nagybevasarolni autoval, listaval a kezukbe. Ez kb. 3 ora. Ha jobb az ido akkor vasarlas utan megallnak meg 20 percre a jatszoterren igy 3 es fel oram van majdnem. Ez pont eleg ido nekem arra, hogy atsikaljam a furdot, konyhat es felproszivozzak jo alaposan. De mi nem vagyunk itthon hetkozben igy ritkan hasznaljuk a konyhat ezert a heti felmosas nallunk eleg. Ferjem es en a munkahelyunkon ebedelunk es a kisfiam az oviba. Szombaton bevasarlas utan ok hazajonnek en elvegeztem a takaritassal es elmegyunk kozosen valahova ebedelni mert ilyenkor nincs idom fozni es ez kikapcsolodas mindannyiunknak. Ez az egy "luxus" amit megengedunk magunknak. Vasarnap szoktam mindig valami fincsi ebedet kesziteni de a tobbi napon nem.
Ami hetkoznapra marad az a protorles meg neha egy gyors porszivozas de abban segit a kisfiam szivesen mert szereti igy azt megoldjuk ketten (delutan 3-ra megyek erte az oviba minden nap igy van meg idonk delutan). Szinten hetkoznap delutanra marad a kert (van kis zoldseges kertunk amit mar multheten elkezdtem gondozni). Ugyhogy ennyi.
Hetvegen jonnek neha vendegek, kisgyuerekes baratok de mivel szombaton takaritok igy hetvegere eleg elfogadhatoan nez ki a haz. :) Hetkoznap mi van azzal en mar regota nem foglalkozom mert beleorulnek. Ugyhogy en naponta biztosan nem takaritok. Szemely szerint engem a rendeltenseg annyira nem zavar de a kosz az igen igy probalom megoldani, ahogy tudom. Jatekok szanaszet vagy itt-ott annyira en ezzel nem foglakozom. Persze probalok rendet rakni de ha valamiert nem sikerul vagy fontosabb dolgom akad akkor kibirom a szanaszet jatekokat lelkiismeretfurdalas nelkul. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!