Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Még nem volt hivatalos bejelen...

Még nem volt hivatalos bejelentett munkám, majd csak terhességem 3. hónapjától akarunk bejelenteni. Hogy számolják ki a GYED-em?

Figyelt kérdés

eddíg nem volt hivatalos bejelentett állásom, így jövedelmem sem.

Terhesséfgemig nem is szándékozom bejelentetni magam.

Ha a terhességem 3. hónapjától bejelentünk a családi vállalkozásba 3 hónapra,(maximum bérre, ami után tudom, hogy sok a járulék, de fizetnénk magam után)majd a 6.hónaptól(3hónap bejelentett után) elmennék szintén 3 hónap táppénzre, így meglenne a 180 nap biztosításom szülésig.Így a GYED hogy számolják ki?

Szülést közvetlen megelőző 3 hónap maximum bérem+táppénz és ennek az átlaga?

Vagy a szülést megelőző év átlagát nézik?És ha nem volt soha bejelentettem?Akkor a minimálbért veszik alapul??

Valaki segítsen légyszi, hogy hogycsináljuk, hogy megkapjam a (maximum)gyedet?

Így nem jó, ahogy gondoltuk?Ha már most bejelntett állásom lenne, akkor abból vonnának átlagot és akkor kevesebb lenne a gyedem, nem?

ugye a szülést közvetlenül megelőzően is jó ha megvan a180 napom?(és azután a 180 nap után kapom majd a gyedem)

ELŐRE IS KÖSZI!!!És bocs, ha értetlenkedem, nagyon bonyolult ez a rendszer:S

2008. júl. 22. 11:00
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

A szülőnek van 180 napi jövedelme

Ha a jogosult szülő a gyermekgondozási díj kezdő napját megelőző naptári évben,

vagy a kezdőnapot közvetlenül megelőzően visszafelé számítva rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel,

akkor a gyed alapját a táppénzre vonatkozó rendelkezések szerint kell megállapítani

így akkor nem lényeg, hogy előző év vagy nem előző év

2008. júl. 22. 14:29
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

ez a szemétség, hogy v.ki keményen adózik éveken keresztül, fizeti a tb-t meg mindent, és az, aki trükközik, többet kap, mint a becsületesen dolgozó...

sajnos, ez Magyarország...

2008. júl. 22. 19:28
 13/23 anonim ***** válasza:
6%
Nem tudom utolsó válaszoló, hogy neked ebben mi a trukközés hogy valaki maga után fizeti a járulékokat. ha kiszámolnéd 3és fél hónapon keresztül fizetünk a tb-nek és ez közel 300e ft.Hol itt neked a trükk?
2008. júl. 22. 20:12
 14/23 anonim ***** válasza:
6%
Szia, elsö válszoló vagyok. Mi májustól fizetünk akkor voltam kb 3hónapos, kiszámoltuk hogy belférjen a 180 nap a szülésig.Szeptembertöl tervezem h táppénzen legyek, nov. 3-tól megvan a 180 biztositott nap. És nov 30-ra vagyok kiirva. Szal szerintem ráértek akkor elkezdeni fizetni, ha már terhes vagy.
2008. júl. 22. 20:27
 15/23 A kérdező kommentje:

sztem meg az a hülye, aki évekig becsületesen adózik..kérdem én: minek????

Így kell csinálni, ahogy én/mi:)))

ja és utcsó hsznek, pedig ÜGYESEK VAGYTOK!!!Így jó!!!Én is így fogom csinálni:))))

Sok boldogságot nektek:)

2008. júl. 22. 23:37
 16/23 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon aranyos az utolsó kommented! Az a hülye aki rendesen dolgozik,adózik?

Tudod nem mindenki akar a szülei nyakán maradni és oda szülni a gyerekét, vagy nem mindenki tud olyan férjet kifogni aki beleteszi a seggét a drága kocsiba és a drága házba!

Van olyan aki először független akar lenni és meg akarja teremteni a szükséges dolgokat a gyermekvállaláshoz és ehhez szerintem dolgozni kell és sajnos adózni is!

2008. júl. 23. 07:44
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

Hát igen, valóban ezért tartunk ott, ahol... A mások "minek" adójából fogsz te is megélni, nem a befizetett szaros 3 havi járulékodból.

Remélem gyógyszerre költöd te is, meg a többi szemét sumák.

2008. júl. 23. 08:15
 18/23 anonim ***** válasza:
92%

azt hiszed, mert befizettél 300 ezret, minden oké? nevetséges! remélem az ilyen sumák csalókat fogják legelőször felelősségre vonni!

ja, és valóban a becsületesen adózó emberek pénzéből fogsz kapni te is. jobb, ha tudod...

kicsit sincs lelkiismeret-furdalásod?

2008. júl. 23. 10:45
 19/23 A kérdező kommentje:
nincs, mivel én is napi 10-12 órákat dolgozom és megérdemlem azt a pénzt...de ha hivatalosan dolgoznék a felét sem kapnám meg, amíg otthon vagyok a picivel
2008. júl. 23. 19:44
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

na igen, más is így van ezzel, csak nincsenek kapcsolatai, hogy ezt megtehesse és sajnos pont az ilyenek miatt, mint te, tartunk ott, ahol, az ilyenek miatt olyan magasak a terhek, mert a bejelentett aktív dolgozóknak kell eltartaniuk a gyerekeket, nyugdíjasokat, ilyen-olyan okok miatt munkanélkülieket és a hozzád hasonlókat stb.

tudod, azért vagy gerinctelen, mert nem ám abből tennél félre és kussolnál, amit most keresel, hanem idejössz kérdezgetni, hogy tudd lenyúlni az államot, azaz az adófizetőket, akik közül sokan kismamák most és a töredékét kapják gyedként, mint amennyi a fizetésük volt.

vagy tudod mit? ne szégyeld magad. tedd, amit kell, hidd el, eljön a böjtje.

2008. júl. 24. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!