Gyed alatt újra teherbe esek akkor a 2. babára is gyed fog járni?
okt.21-én lett 2 éves a kisfiam,de akkor már terhes voltam a 2. babámmal.Ebben az esetben jogosult vagyok a gyedre,vagy gyest kapok a 2.babára is?És mi alapján számítják ki a gyed összegét?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nos az attól függ,hogy a munkaviszonyod fennáll e,és hogy a munkáltató elérhető e,be tudod e szerezni a munkáltatói igazolást és a hozzá tartozó pótlapot. Ha igen,akkor le kell mondani a Gyes-ről,és akkor lehet igényelni a T.gyás-t majd a Gyed-et. Ha nem vagy már jogviszonyban,akkor csak a gyes jár.
Hogy mi alapján számolják a gyed-et,arra nem tudom a választ.
Anno 52-54 ezret kerestem átlagban,kaptam 42-44.000 gyed-et,majd 2 évet betöltötte a nagylány,rá 3 hónapra megszületett a kistesó,(gyes-ről lemondtam,igényeltem a T.gyás-t) akkor kaptam 45-46 ezret.
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Ha él a munkaviszony, újra jár a tgyás, majd a gyed.
Az összegét az határozza meg, hogy volt-e az igénylést megelőzően 180 bérezett napod. Ha nem volt, mert tgyásban, gyedben, táppénzben részesültél, akkor az utoljára kapott ellátás alapja lesz a következő gyed alapja.
Ha viszont azért nem volt, mert gyest kaptál 6 hónapot meghaladóan, akkor a minimálbér lesz az alap.
Ha minimálbérnél kevesebbet kerestél, akkor a szerződéses béred lesz az alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!