Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Őssejt levétel, igen vagy nem?

Őssejt levétel, igen vagy nem?

Figyelt kérdés

A véleményeteket kérem az őssejt levétellel kapcsolatban.

Pénzkidobás vagy tényleg egyszer-20éven belül-feltudják használni,mert hogy még senkiről nem hallottam hogy a saját őssejtje mentette volna meg az életét vagy hogy segített volna egyáltalán.

2014. febr. 27. 09:40
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linkeket!

Azt hittem azért van az oldal,hogy kérdéseket tegyek fel,olvassak pár hozzàszólást és igen ,lehet hogy éppen a 6 ember fog meg győzni,hogy gondolkozzak el!

2014. febr. 27. 11:17
 12/24 anonim ***** válasza:

Ha van ennyi felesleges pénzetek, akkor én levetetném. Hátha egyszer kellene.

Amúgy mi sem vetettük le, nekem elég meggyőző érv az hogy rengeteg orvos sem veteti le, pedig megtehetné.

[link]

Más: honnan tudod hogy akár 30 évig is őrzik-e a mintádat, maximum remélheted. 30 év múlva is ezek a cégek lesznek?Ha nem, akkor hoztaa jogutódlás is okozhat problémákat.

2014. febr. 27. 11:25
 13/24 anonim ***** válasza:
Mi levetettük. Az orvostudomány iszonyatosan gyorsan fejlődik. Honnan tudod, hogy amit ma nem lehet az 5 év múlva nem lesz már egy természetes beavatkozás? Ha nincs rá pénz, az természetesen más kérdés, de ha van, akkor miért ne adná meg az esélyt az ember, hogy ha valamikor ne adj isten beteg lenne a gyereke, akkor meg lehessen gyógyítani. Én egyébként nem akarlak meggyőzni, a saját gyerekedért Te felelsz.
2014. febr. 27. 12:29
 14/24 anonim ***** válasza:

Belefért a keretbe, így levetettük mindkét babánknál. Nem tudni mit hoz a jövő, és szívből remélem pénzkidobás lesz, és soha nem lesz rá szükség. De, ha már van rá lehetőség, éltünk vele. Én úgy tekintek rá, mint egy biztosításra! Fizetjük, és bízunk benne, nem kell felhasználnunk.

Persze még nagyon gyerekcipőben jár ez a dolog, de ki tudja mit hoz a jövő!

2014. febr. 27. 12:46
 15/24 anonim ***** válasza:

Egy friss cikk!

[link]

2014. febr. 27. 12:59
 16/24 anonim ***** válasza:

Én is sokat gondolkoztam már azon, hogy vajon Magyarországon miért nincs közösségi őssejt bank. Sokkal olcsóbb és hasznosabb lenne.

Arról pedig még szó sem esett, hogy az őssejteket simán vérből is ki lehet már nyerni, így bárki lehetne regisztrált donor, nem hozzá csontvelő. Szóval fájdalommentes, mint a véradás.

2014. febr. 27. 14:48
 17/24 anonim ***** válasza:

A véleményünket korrektül leírta a 13-14. válaszoló. Szeretném, ha sosem volna rá szüksége a lányomnak, de ha mégis, és én esetleg spórolási céllal nem vetettem le az ossejtet, hát, azt nehéz lenne feldolgoznunk a családban.

Szóval igen, mi levetettuk.

Sokhelyen részletfizetési lehetőség is van, így sztem nem csak a magas bevetelu családokban lehet megoldani (mi sem vagyunk azok, átlagosan élünk).

2014. febr. 27. 16:11
 18/24 A kérdező kommentje:

Az első oldalon volt egy hozzászóló (# 8/17)aki sok linket osztott meg velünk,bele olvastam a linkekbe,persze szép és hurrá,hogy a kislány életét megmentette elméletileg a saját őssejtje de hol is?! Hát nem itthon hanem Amerikában persze azt is egy alapítvány támogatta,utazás,kórházi ellátás stb.

Ezt itthon nem tudják még megtenni,nos ha valakinek nincs pénze kiutazni Amcsiba akkor mi van?Ki finanszírozza a gyerek gyógyulását?

Nagyon nem egyszerű ez a téma...

2014. febr. 28. 11:16
 19/24 anonim ***** válasza:
Magyarországon talán 3, de világszerte is 10-nél kevesebb olyan alkalom volt, hogy valakin a saját őssejtje segített volna.
2014. febr. 28. 11:33
 20/24 anonim ***** válasza:
Kérdező! A 13-as válaszoló vagyok. Reagálnék arra, amit írtál, az utolsó kommentedben, mert nem értek vele egyet. Én a magam részéről, ha ne adja az ég ara kerülne a sor, eget földet megmozgatnék, mindent eladnék amim van, a lelkemet is eladnám ( és ugyanígy tenne az egész családom), hogy megoldjam, hogy bárhol, akár Amerikában segíteni tudjanak a gyerekemen. Viszont, ha nem lenne mivel, mert én mondjuk 10 évvel azelőtt úgy gondoltam, hogy "óh, hát úgy sem jó ez semmire", azt soha nem tudnám magamnak megbocsátani. Én és a férjem így gondolkodunk, van aki máshogy. Mint már írtam ez mindenkinek a saját döntése és felelőssége.
2014. febr. 28. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!