Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebben a kategóriában miért...

Ebben a kategóriában miért egyre több a "koldulós" kérdés?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan csinálják ezt, egyre többet olvasom sajnos ebben a kategóriában. Ti is találkoztatok már ilyennel? Esetleg segítettetek is nekik?

2014. febr. 24. 12:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Átfutottam a belinkelt kérdést. Nem tudom, hogy a kérdező tényleg csaló-e vagy sem, de például ha valakinek a férje cigizik, arról se az asszony, se a gyerek nem tehet, ettől ők csak még nagyobb bajban vannak. Nem értem, hogy értitek ezt, mint ellenérvet. Én is küszködtem már hatalmas anyagi gondokkal, kisgyerek mellett, majd beleőrültem és egész életemben viselni fogom a sebeit, és bár itt nem kértem segítséget, de a családok, barátok rengeteg, kitartó segítsége nélkül már valószínűleg utcán lennék vagy a temetőben.

Csak azt akarom mondani, hogy az ítélkezés veszélyes dolog, mert könnyen előfordulhat hogy a sors vagy nevezzétek ahogy nektek tetszik, megtanít arra, hogy egymáson segíteni kötelességünk, de legalábbis nagyon aljas dolog megalázni azt, aki önzetlenül segít, holott nyilván ő is tudja, hogy lehet, nem a legjobb kezekbe került a pénze.

A lényeget elfelejtitek, a pénzt a gyerek miatt küldték a segítők. Ennyi erővel az adód 1%-át se add oda senkinek (már ha egyáltalán dolgozol), mert hátha rossz kezekbe kerül, ne add át a helyed a buszon a néninek, mert hátha egy gonosz boszorka vagy mi van ha bűnöző, satöbbi.

Gondolom, nem értetek egy szót sem a fent leírtakból, vagy nem érzitek át, hát imádkozzatok buzgón, hogy soha ne is érezzétek.

2014. febr. 26. 14:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, én a miértjére lennék kíváncsi. A kérdésemben semmi ítélkezés és lenézés nincs, ugyanis én is megküzdök a mindennapokkal sajnos. Tehát nem értem a felháborodásod.
2014. febr. 26. 15:28
 13/15 anonim ***** válasza:
A "miért", úgy gondolom, egyértelmű, mert pénzre van szüksége, vagy ha kamuzik, akkor csak pénzhez akar jutni
2014. febr. 26. 15:31
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem igazán sikerült a lényegi dolgokat kiragadnod a beszélgetésünkből. A cigit azért hoztam fel, mert szerintem ha egy család megszorításokra kényszerül, nem költ luxus cikkekre. A cigi pedig a mai világban az. De nem is érdekel, cigizzen, de legalább arra a pár percre tegye el, amikor valaki olyannal találkozik előre megbeszélt időpontban, aki éppen segít rajta. A legfelháborítóbb pedig az volt, hogy meg sem köszönte, ami pedig szerintem nem szegénység/nem szegénység kérdése. Szerintem inkább Te nem értetted meg, hogy én miről beszélek. Tudom, hogy sajnos vannak emberek, akik segítségre szorulnak. Sajnálom is őket, és segítek, ha tudok. (Remélem azért az lejött, hogy a pelenkával-kajával teli szatyrot megkapta az illető.) De azért nekem is meg lehet a véleményem egy ilyen helyzetben, ahol engem a jó szándék vezérelt, és kb utána én éreztem magam kellemetlenül.

A másik pedig, hogy a kérdezőt szerintem inkább az háborította fel, hogy itt, gyk-n kéregetnek néhányan, holott ez a fórum nem arra lett kitalálva. Vannak oldalak, pl ad6kap6.hu, ahová ezért mennek az emberek. De ide nem.

2014. febr. 26. 15:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Igaz, tényleg nem erre való ez az oldal, én sem használtam erre, de adott esetben elkeseredettségében, az ember sok olyat tesz, amit amúgy nem tenne.

Rendes volt tőled, hogy segítettél azon a családon!!!

Sajnos az anya és az apa személyét nem feltétlenül lehet egy kalap alá venni, nem lehet őket egymással azonosítani mint egy jogi személyt. A segítséget az anya kérte, a pelenkát is ő fogja ráadni a gyerekre, illetve őt eszi az ideg, ha nincs pelenka. Az, hogy az apa milyen, nem az ő hiábája.

2014. febr. 26. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!