Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A ti gyermeketek az olvasott...

A ti gyermeketek az olvasott mesét szereti jobban vagy inkább a tévét nézi?

Figyelt kérdés
2014. febr. 23. 17:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Az olvasott mesét, mert TV-t csak nagyon ritkán és keveset nézhet.
2014. febr. 23. 18:01
 2/10 anonim ***** válasza:

Nézni szereti. Nem arról van szó, hogy be van ültetve a mese elé, hogy nézze, mert nagyon sokszor, már kisebb korától kezdve próbáltam volna neki olvasni, de őt egyszerűen az nem érdekli. Elkezdek neki valamit olvasni és már csukja is be a könyvet és veszi el tőlem. Vannak kedvenc meséi, azokat általában dvd-n szokta nézni, megvan, hogy egy nap mennyi időt néz mesét, egyébként pedig játszunk vagy ő maga játszik a játékaival.

Nem minden gyereket köt le a mese, vagy egy bizonyos korban még nem köt le, hogy olvassanak neki.

Én sem szerettem annak idején, ha olvastak nekem, én is inkább nézni szerettem, aztán ahogy megtanultam olvasni, kaptam, meg volt is otthon mesekönyv és én magam szerettem meséket olvasni. És a mai napig szeretek olvasni. Az az egyik hobbim.

2014. febr. 23. 18:04
 3/10 A kérdező kommentje:
Szakdolgozatot írok róla:) Egyébként 3 éves kor alatt nem igazán érdekli őket a mese vagy esetleg a kitalált történetek, 3 év fölött is inkább egyszerű állatmese vagy kitalált mese. Legalábbis a nagy könyvben ez van megírva.
2014. febr. 23. 18:07
 4/10 anonim ***** válasza:
A nagykönyv néha téved, ahogyan most is.
2014. febr. 23. 18:44
 5/10 anonim ***** válasza:

enyém 4 éves. nagyon rég az az este menete, hogy olvasok neki. délután kicsit nézhet mesét a tv-ben, ennek is megvan az ideje (mikor szusszannom kell :D)

olyan nincs, hogy délután inkább meseolvasást kérne a nézése helyett vagy este szeretne tv-zni, szóval nem tudom.

egyébként se egy nagy mesés, de ha nem olvasnék neki mert késő van akkor persze lyukat beszél az oldalamba...

2014. febr. 23. 19:00
 6/10 anonim ***** válasza:

A fiamnak masfel eves kora ota reggel ebredeskor, alvas elott (delben es este is), olvasni kell, tobbet is (nalunk azert megy a hiszti, hogy meg-meg. O mondja, mit es mibol olvassunk es mit meseljunk. Mert fejbol is meselunk es mindig megbeszeljuk, elmeseljuk mi tortent velunk aznap, azt is imadja.

De sokszor napkozben is olvasunk, meg o maga egyedul is szereti lapozgatni a konyveit (rengeteg van).

Most 2 eves, tv-n meg nem nez meset, de neha telefonrol/laptoprol szokott parperces mesereszleteket (ahol enekelnek), azt is szereti, de egyenlore a konyvek es hallott mesek az igazik.

Diat mostanaban kezdunk, ez jobban bejon neki ugy latom, mert egy kephez rengeteget kerdez, van ra ido, mig egy nezett mesenel, amire kerdezne valamit mar reg tok mashol tart a sztori es a kep, szoval ott tenyleg csak nezni tudja/tudna.

2014. febr. 23. 22:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem nagy tévés, a mesekönyvet vagy akár az ismeretterjesztő könyvet jobban szereti, de nem mindig olvasok, van, hogy csak lapogatja, pedig 5 éves már. Meg olyan is van, hogy ő olvas, hát az nagyon mulatágos, főleg pici korában ahogy olvasott nagy beleéléssel, szemöldök-ráncolással, fennhangon :)
2014. febr. 24. 10:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Mind a három gyerekemnek meséltem, és nem csak három éves kora után. Voltak kedvenc meséik amiket gyakran mesélni kellett. találtam is ki meséket, ezek "sorozatok" voltak, este alig várták a következő részt. Amikor már nagyobbacskák lettek , akkor a magyar meséket vettem nekik DVD, és igyekeztem mindet megszerettetni velük. A tévében nem nagyon nézték a meséket , mert nem szerették , igaz a legtöbb ami a meseadón megy az minden csak nem mese. A legidősebb gyermekem 25 éves, mostanában kérdezte emlékszem - e még azokra a mesékre amiket én találtam ki , mert ő sokra emlékszik. Ketten , illetve a kisebbik lányommal hárman el kezdtük összeírogatni őket. Jó lesz az unokáimnak is. Bár lehet nekik másokat találok ki. :-)
2014. márc. 1. 16:29
 9/10 Tom Benko ***** válasza:
Mesét nézni szeret. Ha felolvasok, akkor elég sok minden jó, mostanság a mesék is néha. De kért már felolvasást a Fajok eredetéből is.
2014. márc. 2. 09:35
 10/10 A kérdező kommentje:

[link]

Kedves Szülők, kitöltenétek? Köszönöm!

2014. márc. 3. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!