Elolvasnátok ezt a szituációt? Mit gondolnátok ebben a helyzetben?
22 hónapos kislány, a sparban sor, viszonylag hosszú. Apukája készíti elő a kártyákat, amelyekkel fizetni fognak, kislány megkaparint egyet, kérdezi, átadhatja-e ő a pénztáros néninek. Apuka mondja, hogy persze, mosolyognak, a kislány nagyon élvezi, hogy ő fizethet.
Sorra kerülnek, pénztáros néninek a kislány köszön (integet, mondja, hogy szia néni), nyújtja a supershop kártyát, meg a bankkártyát, közben véletlenül hozzáér a monitor széléhez, semmi nem történik, még csak meg sem mozdul a monitor.
Pénztáros néni:
- Vigye már innen ezt a szerencsétlen gyereket, a supershop kártya amúgy is csak a végén kell.
Kislány néz apukára-anyukára, lekonyul a szája, láthatóan.
Mit mondanál?
Jó megoldás otthagyni mindent, bár van vele némi gondom. Inkább a helyzettől függően csakazértis végigvinném, hogy a lányom fizessen. Marhára nem érdekelne, hogy a pénztárosnak mi a gondja ezzel.
"Jó, akkor majd a végén add csak oda bátran a kártyát!"-mondanám a gyereknek. Nem tudom, mennyire lenne neki jobb, ha otthagynánk mindent és egy teljes kudarcélménnyel távoznánk onnan. Lássa csak, hogy mi a rend. Később elmondanám neki, hogy ez azért nem mindig ilyen, ennek a néninek valami baja van.
"Sorra kerülnek, pénztáros néninek a kislány köszön (integet, mondja, hogy szia néni), nyújtja a supershop kártyát, meg a bankkártyát, közben véletlenül hozzáér a monitor széléhez, semmi nem történik, még csak meg sem mozdul a monitor."
Ebben én nem érzem, hogy bárkinek az arcába toltak volna valamit. És szó nem volt róla, hogy állt a kocsiban.
Természetemnél fogva nem kapna jó szavakat.
De mivel a gyermek ott volt, ezért nem lehetett volna úgy viselkedni.
Szimplán kedves hangnemben igen válogatott szavakkal elküldtem volna a p.csába.:-)
Most akik itt lepontozták a többi választ,az lenne erre a "helyes" válasz: semmit se, mert mindenkinek lehet rossz napja??? Még kérjél elnézést, vagy mi van?
Szerintem diplomatikusan is a tudtára lehet valakinek adni, hogy egy agyatlan leszedált tuskó, anélkül hogy a gyerek bármit is értene belőle;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!