Apuka elköltözését hogy élte meg 2-3-4 évesed?
Három évesek múltak az ikreim, apuka szombaton költözik el. Bár az utóbbi pár hétben sokszor csak akkor jött haza, mikor ők már aludtak, reggel meg még aludtak, mikor elment, kb 2-3 naponta látták esténként 1-2 órát. Úgy vettem észre, nem is hiányolták, még csak meg sem kérdezték soha, hol az apjuk.
Szerintetek a véglese szétválás után sem lesz baj?
hány éves volt a kislány?
Hát sajnos sok volt a veszekedés. Novemberben mondtam meg neki, hogy mennie kell lassan.
Akkor elég agresszív volt, aztán kb 1,5 hónapja nagyon csúnyán beszélt velem, és akkor megmondtam neki, hogy máris költözhet, ha nem változtat a stílusán, én is rendesen beszélek vele. Azóta egy hangos szava nem volt, teljes nyugalomban élünk, persze tudom, hogy az előző időket nem fogják a gyerekeim elfelejteni.
Én is mondtam a gyerekeknek, hogy apa már nem jön vissza, nem velünk fog lakni, de nagyon nem hatotta meg őket. A kicsi két hétig észre se vette, akkor kérdezte meg, hogy apa számítógépezik? Mondtam, hogy már nem lakik itt. A válasz annyi volt, hogy jaaaa.
Mivel ilyen az apuka, valószínűleg nem fogja őket lelkileg megviselni.
Közeli ismerősömék úgy csinálták, hogy apuka mindnen nap jött és csak a fektetés után ment el. Tehát a gyerek észre sem vette, hogy nem lakik ott az apuka. Aztán szépen lassan egyre korábban ment el és néha kimaradoztak napok. Mára már teljesen megszokta.
Szerintem a Te esetedben a gyerekek annyira nem kötődnek az apjukhoz, jó eséllyel simán hozzászoknak.
1. vagyok
épp, h betöltötte a hármat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!