Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen szép, ősmagyar nevek...

Milyen szép, ősmagyar nevek vannak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok hungarista. A párom szülei ragaszkodnak az ősmagyar névhez. Nem értik meg, hogy nem ettől lesz valaki magyar. Mivel az anyósom halálos beteg, ezért a párom mindenképpen teljesíteni akarja a kívánságát. Mivel nem vagyok szívtelen, ezért beleegyeztem és megnéztem mik tartoznak ide. Az Attila, Gyula, Zoltán, Enikő, Kinga, Csilla, Tímea, Ilona, Gyöngyi kizárva, mert már van a közeli rokonságban. Emese ugyan nincs, de azt mindig is utáltam. Az István, Imre pedig rossz emlékeket idéz bennem. A Boglárka és a Levente tetszik. Ezek jó nevek? Tud még valaki normális, nem nevetséges magyar nevet? Az olyanoktól, mint pl. a Töhötöm, Aranka rosszul vagyok.
2014. febr. 20. 19:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
2014. febr. 21. 05:37
 22/27 anonim ***** válasza:
28%
Szabolcs
2014. febr. 21. 07:34
 23/27 anonim ***** válasza:
86%

Nekem nagyon tetszik kislánynak: Lelle, Mikolt (Miminek becézve)

Kisfiúnak: Tibold, Zente, Botond

2014. febr. 21. 08:19
 24/27 anonim ***** válasza:
82%

A szép szubjektív, ősmagyar név meg kevés van (max a vezéreké, nemzetségeké), a legtöbb régen honosodott átvétel hunoktól, törököktől, szlávoktól, bibliából/görögből/latinból vagy újabb keletű költés (irodalmi, virág-, helységnév...). Ebből a nagyobb szórásból szerintem ilyen hagyományosabb nevek, amik azt hiszem még nem voltak válaszban és tán nem "megbotránkoztatóan ritkák":

Ákos, Andor, Árpád, Bence, Bendegúz, Boldizsár, Botond, Bulcsú, Csaba, Csanád, Csongor, Előd, Etele, Farkas, Géza, Kálmán, Koppány, László, Lehel, Márton, Miklós, Nándor, Örs, Regő, Sándor, Szilárd

Anikó, Borbála, Boróka, Csenge, Emőke, Ildikó, Lilla, Luca, Róza, Sarolta, Virág, Zita, Zselyke, Zsuzsa(nna)

2014. febr. 21. 08:28
 25/27 anonim ***** válasza:
85%

Sose gondoltam volna, hogy valaki még nem hallott a Villő névről vagy a villőzés néphagyományáról. Iskolában sem tanultál róla?

Amúgy fiúnevek közül nekem kedvencem a Szabolcs (és az András, de az latin asszem), de a Levente se rossz

Lánynevek közül imádom a Rékát és a Saroltát (utóbbit sokan azonosítják a francia Charlotte-tal, tévesen), de Boglárka is gyönyörűséges!

Ezek közül egyik sem fura, mind gyönyörű és érthető.

A mai hiperdivatos hipermagyar nevek nekem erőltetettek... Nem írok példákat.

2014. febr. 21. 13:52
 26/27 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Végülis magánrendelésen kiderült, hogy fiú lesz. Nem bírtam már kivárni az időpontot :)

András az apa neve, ezt elfelejtettem írni. Szerintem maradunk a Leventénél vagy esetleg a Mikoltnál, mert mindkettő szép és aranyosan lehet becézni. Azért nem volt hiába való a kérdés, hiszen nagycsaládot szeretnénk és lesz még gyerek. Bevallom, hogy Villőről, Illangóról

még én sem hallottam.

2014. febr. 22. 17:12
 27/27 anonim ***** válasza:
A fiaim Koppány és Zétény.
2014. febr. 23. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!