Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen szép, ősmagyar nevek...

Milyen szép, ősmagyar nevek vannak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok hungarista. A párom szülei ragaszkodnak az ősmagyar névhez. Nem értik meg, hogy nem ettől lesz valaki magyar. Mivel az anyósom halálos beteg, ezért a párom mindenképpen teljesíteni akarja a kívánságát. Mivel nem vagyok szívtelen, ezért beleegyeztem és megnéztem mik tartoznak ide. Az Attila, Gyula, Zoltán, Enikő, Kinga, Csilla, Tímea, Ilona, Gyöngyi kizárva, mert már van a közeli rokonságban. Emese ugyan nincs, de azt mindig is utáltam. Az István, Imre pedig rossz emlékeket idéz bennem. A Boglárka és a Levente tetszik. Ezek jó nevek? Tud még valaki normális, nem nevetséges magyar nevet? Az olyanoktól, mint pl. a Töhötöm, Aranka rosszul vagyok.
2014. febr. 20. 19:26
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Neki az a lényeg, hogy minél magyarosabb legyen és lehetőleg ne külföldi vagy magyarosított. Szerintem abba már nem kötne bele, ha nem ősi, hanem valamelyik magyar költő által kreált nevet adnánk.
2014. febr. 20. 19:55
 12/27 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk én sem adnék olyan nevet a gyerekemnek, inkább nevetségesek mint különlegesek.

András, Boglárka, Regös, Anna.

2014. febr. 20. 19:59
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
A Zalán vagy a Réka az teljesen magyar név
2014. febr. 20. 20:01
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Hanga, Nimród szép nevek.
2014. febr. 20. 20:19
 15/27 anonim ***** válasza:
86%

Nekem tetszik a Zille, Sarolta, Réka.

Fiúnevek közül a Levente, Zsombor, Zolta és a Barnabás. Esetleg még a Csongor.

2014. febr. 20. 20:46
 16/27 anonim ***** válasza:
82%
Hunor, Botond, Melinda. Mit szólsz ezekhez?
2014. febr. 20. 21:28
 17/27 anonim ***** válasza:
68%
A Melinda francia, a Sára héber, a Tibor pedig latin eredetű. A helyedben fiúnak a Leventét választanám, lánynak pedig a Boglárkán kívül a Tündét, Hangát venném számításba. A Villőről azt sem tudom fiú-e vagy lány. Szerintem nem vagyok egyedül. Vannak még fura javaslatok egyébként, amivel nem égetném szerencsétlen gyereket.
2014. febr. 20. 21:39
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Zalán nem rossz. Ehhez a Csanád név hasonlít. Van is egy ilyen ismerősöm Csani becenévvel.
2014. febr. 20. 21:41
 19/27 anonim ***** válasza:
92%

Villő kislánynév, tavaszhozó tündér a jelentése. Lehet, hogy nem vagy egyedül azzal, hogy nem tudod milyen név, de attól még másnak lehet, hogy a leggyönyörűbb név.

Egy Villő nevű kislány anyukája

2014. febr. 20. 21:49
 20/27 anonim ***** válasza:
14%
Valóban szép a jelentése és elhiszem, hogy van akinek tetszik a hangzása is. Azonban egyik ismerős felvetette múltkor, hogy a babájuk a Villő nevet kapta és senki nem tudta milyen nemü lehet, amíg a szülők meg nem mondták. Második névnek elmegy, de elsőnek nem adnám. Tudom, egy bunkó pasi vagyok :) A Lelléről sincs jobb véleményem. Akkor már inkább Léla. A jelentésük tudtommal ugyanaz.
2014. febr. 20. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!