Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt már olyan, hogy egész...

Volt már olyan, hogy egész eddigi életét ledolgozta, mégis csak gyest kap-ott?

Figyelt kérdés
Járt már úgy valaki, hogy az egész eddigi életét ledolgozta, és amikor terhes lett – a terhesség alatt, a munkahelye megszűnt vagy kirúgták, (mert védelem ide vagy oda, ilyet is lehet még akkor is, ha nem hibázott a munkában) és nem kapott se tgyást se gyedet, hanem csak gyest, mint az, aki sose dolgozott még? Hogyan lehet ezt kezelni?
2009. dec. 10. 12:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem az volt, hogy világéletemben dolgoztam, de veszélyeztetett terhes lettem és táppénzre kényszerültem. Megrövidült méhnyak, görcsölés, kórház.....

Lényeg, hogy volt akkora pechem, hogy a babám a köv. év elején született, így előző évre nem volt meg a 180 munkanap, amibe a táppénz nem számít bele, így minimálbér után kaptam a tgyást.

A fizetésem 250 e volt. Szóval havi 50-60 e ft-ot buktam, csakazért, mert táppénzen voltam.

OEP válasza: így járt anyuka, szar a törvény, de ez van.

Sajnállak téged is!!!!!

2009. dec. 10. 12:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez hogy lehet? már bocsánat, hogy nem konkrétan a kérdésre válaszolok!

Én is kb. ugyanígy jártam, táppénz, fekvés.... de kaptam rendesen gyedet, mert a gyed feltétele a szülést megelőző 2 év biztosítottság! Ha nincs két éved, akkor a szülést megelőző 180 nap. De ha mindig dolgoztál meg volt a 2 éved! Neked az oep-nél valamit nagyon elrontottak! Amúgy nekem is először, utólag kaptam meg egy összegben amit "elfelejtettek" odaadni! Százezrekről volt szó utólag! Havi 20e maradt náluk "véletlenül". Még jó, hogy utána néztem!

2009. dec. 10. 16:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, a gyed feltétele a két év, DE a MÉRTÉKE a tgyás-nek a ledolgozott MUNKANAPOKNAK kell meglennie az évben a 180 napnak.Íratam kérelmet is, hogy legyenek méltányosak, de elutasítottak, azt mondták, hogy szar a törvény és így jártam, ez van.

9 nap hiányzott a 180 naphoz és nem érdekelte őket.

Az OEP oldalán fent van, hogy meg kell lennie a 180 napnak, hogy az átlagbéred legyen a tgyás és a gyed alapja. Gyed-emet nem érintette, mert így is a maxot kapom. Csak a tgyás 5 hónapot szívtam meg eléggé.

2009. dec. 10. 17:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Perelje az illető a munkáltatót, nyerni fog. Terhesen nem lehet kirúgni senkit, hacsak nem próbaidős volt.

Nekem is van egy ismerősöm, világ életében doglozott, keményen, sokat, de próbaidő alatt lett tehres, kirugták, így most nem kap csemmit, majd csak gyest +cspt fog, ha megszül...

Ez magyarország...

2009. dec. 10. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!