Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki lett a gyermeke (i) d...

Ki lett a gyermeke (i) d keresztszülője? Mi alapján választottad?

Figyelt kérdés
Neked miben merül ki a keresztszülőség fogalma,mi az "elvárás"?
2014. febr. 18. 10:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a családban az a szokás, hogy a testvérek és az ő párjuk lesz a keresztszülő.

Mi még csak várjuk a babánkat, de mivel nekem sokkal fontosabb a keresztség mint a páromnak így az első gyerekünk keresztszülei a hugom és a barátja lesznek. Szóval nekem gyerekkorom óta természetes volt, hogy majd ő lesz, úgyhogy én senki másra nem is gondoltam.

2014. febr. 18. 10:11
 2/11 anonim ***** válasza:
Testvéreink,tehát nagybácsik nagynénik. Keresztszülő arra tesz fogalamat, hogy a gyereket keresztény hitre neveli, semmi másra. Így semmi más elvárás nincs is.
2014. febr. 18. 10:13
 3/11 anonim ***** válasza:

Férjem testvére és az ő párja lesznek a lányunk keresztszülei.

Igazából nem is nagyon tudtunk volna válogatni, mert akiket én gondoltam már mind kétszeres keresztszülők, sógoroméknak meg a lányunk lenne az első keresztgyereke, sokat jelent majd nekik.

Nekem a lényeg, hogy meg legyen keresztelve a lányom, a többi lényegtelen.

Nekem az az undorító, mikor valaki úgy választ keresztszülőt, hogy az illető gazdag legyen, mert várja az ajándékokat az illetőtől.

2014. febr. 18. 10:17
 4/11 anonim ***** válasza:

A testvéreméket választottuk, azért, mert ők azok, akikre legnyugodtabban bíznánk a lányunkat, ha mi feldobnánk a prakkert.

Az elvárás annyi, mint bármely családtagtól, hogy tartsuk a kapcsolatot, vegyenek részt a gyerek életében.

2014. febr. 18. 10:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk a férjem testvére (sógorom) van kinézve keresztapának de jelenleg egyedülálló, ezért még nem volt keresztelő, nem is tudom, hogy egyáltalán ettől lehetne-e... De ő a legalkalmasabb rá, a gyerekem szereti, és ő érdeklődik a leginkább iránta.
2014. febr. 18. 11:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet, emiatt ne halogasd a keresztelőt
2014. febr. 18. 11:19
 7/11 anonim ***** válasza:
A sógornőm és a férje. Semmi elvárás nincs feléjük, szeressék a fiunkat, ennyi. Ez csak egy formalitás, apukámék szerették volna, mi meg belementünk.
2014. febr. 18. 11:28
 8/11 anonim ***** válasza:

A párom legjobb barátja keresztelte a babánkat, holott mind a kettőnknek vannak testvéreink. Kicsit bonyolult lenne leirni miért is lett igy. :)

Semmi elvárásunk nincs, szeresse a gyereket, vegyen részt a családi programokon ha ráér. :) A fiam nagyon szereti őt, tök jól eljátszanak, mi pedig sokat dumálunk, hülyéskedünk. Nem is tudnám elképzelni, ha más keresztelt volna.

2014. febr. 18. 12:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi hívő keresztyének vagyunk, így nekünk alapvetően a fogadalom a lényeg, és a keresztszülő hite. Végül férjem testvére és az ő férje lesznek. Nem mintakeresztyének, de a keresztanya hite őszinte, férje egyelőre ateista, de ha már házasok, nem akartuk csak az egyiküket megkérni. Jó reménységgel vagyunk felőle. Azt pedig vállalta, hogy lojális lesz a hithez, ha náluk lesz a gyerek, nem vétózza meg pl. az étkezés előtti imát stb. Az elvárásunk az, hogy partnerek legyenek a (hitre) nevelésben (nem a külsőségekre, inkább a belső tartalomra, értékrendre gondolunk, bár ennek nyilván vannak külső jelei).
2014. febr. 18. 16:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Kizárásos alapon húgomék lesznek a keresztszülők. Nagyon jó a kapcsolatunk, mindenben számíthatok rájuk-és fordítva. Ha ne adj isten velünk egyszerre történne valami, ők nevelnék fel a manónkat.
2014. ápr. 13. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!