Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megmondanátok és ha igen...

Megmondanátok és ha igen akkor hogyan a nagyobbnak, hogy mikor kell befeküdj a kórházba? Hogy viselte amíg nem voltál otthon?

Figyelt kérdés

A következő a helyzet:

Van egy 4 éves lányom, nagyon anyás,sehova(nagyszülők, stb) nem megy nélkülünk, bár 300 kmre lakunk a családtól( 1 éve, tehát amikor még kicsi volt, mentünk mindenhova de nem hagytuk ott sehol).

22 hetes kismama vagyok, június 23ra vagyok kiírva, de a lányom császáros volt, így egy héttel hamarabb megindítják majd a szülést.

Akkor még éppen van ovi, addig jár amíg nem jövünk haza a kórházból.

Nem tudom, hogy aznap amikor be kell menjek, reggel elviszem az oviba és majd du mondja meg neki apa, hogy hol vagyok.

Vagy előtte már azért mondogossam neki, hogy ekkor és ekkor majd be kell menjek.

Vagy esetleg apával együtt kísérjenek be, hogy lássa hol leszek, és aznap nem menne oviba.

Nagyszülők nem lesznek itt csak amikor majd hazajövünk a picivel.

Teljesen ideges vagyok emmiatt a kórházi napok, miatt,még soha nem voltunk külön. Nem tudom hogy fogja majd viselni, esetle megviselni a dolog.

2014. febr. 18. 09:33
 1/4 kíváncsicska ***** válasza:
Szerintem (bár nekem még csak 2,5 éves a lányom) már most elkezdeném mondani neki, hogy kistesó lesz, és ez azzal jár, hogy anya egy pár napig nem lesz otthon, és csak apával lesznek ketten.Ennek a pozitív oldalát is ecsetelném.Hogy csak apával lesznek ketten,olyanokat csinálhatnak ketten amit eddig még nem, stb, stb. Elmondanám hogy sietek haza,de ez vele is így volt.No meg arra is felkészíteném, hogy nem csak ő lesz már, ezért kicsit kevesebb idő jut csak rá, mert most már ott lesz a tesó is de ettől nem szeretjük kevésbé.Bár nálunk ez még nem aktuális, nem tudom lesz- e aktuális, de nekem ez az elképzelésem, hogy így csinálnám.
2014. febr. 18. 09:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Az én helyzetem hasonló volt! Nagyobb 2ev 9his volt mikor hugi érkezett! Nalam is császár ezután a 2dik programozott császár volt farfekves és vekony heg miatt! En az első pillanattól mondtam neki h tesó van a pocakban uh-ra mindig vittem magammal! Mondtam neki a vége felé h még ennyi és ennyi idő és jön a hugi! Az en családom több mint 1000km re van anyosom na.......pont mint ha nem is lenne!En elvittem a nagyot oviba ez péntek volt és mondtam neki h majd apa jön érte és onnan jönnek hozzám a kórházba, mert a hugi megerkezik addigra! A hugi hozott neki ajándékot, h csökkentse a féltékenyseget! Nem vokt féltékeny és jól viselte a korhazi napokat igaz apanak össze kellett szednie a gondokatait, h mivel foglalja le!:-) Ne aggódj! Varja a kistesot???? Sokat segít ha bevonod a készülődésbe! Valasszon neki ruhát, cumit, mutasd meg neki baban hogyan kell pelenkazni stb! Tedd kíváncsiva!:-) Es nyugalom nem lesz semmi baj!
2014. febr. 18. 09:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igen várja már hogy megérkezzen a kistesó,főleg mostmár hogy érzi ő is mozogni.

Szerencsére nyár lesz, mondtam, hogy majd apával mennek ide-oda,fagyizni stb...

Néha jobban áll a dolgokhoz, de sokszor mondja, hogy anya hiányozni fog neki.

2014. febr. 18. 10:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Ne idegeskedj ezen előre!Lassan kezdheted mondogatni Neki.Nálunk igen hasonló volt a szitu.A fiam olyan szinten volt anyás,hogy sehol nem aludt azelőtt soha(nagyszülők,keresztszülők),még az apjával se nagyon volt el.4 éves és 3 hónapos volt,amikor a hugi született.Már nagyon várta,mert mindenről beszámoltunk neki(mindig informáltuk,mit is mondott a doki,pl.párat kell csak aludni és kibújik,szeretne vele megismerkedni, stb.)Nálam pont úgy jött ki,hogy reggel bevittük az oviba,és mentem vizsgálatra a kórházba...ott is maradtam,2 óra múlva megvolt a pici.Délután már az apja ment érte az oviba,és siettek be hozzánk.Egy jó tanács:vegyetek valami apróságot a jövevény nevében.Nálunk ez nagyon bejött.Szülés után apuka elszaladt kisautót venni,amikor bejöttek odacsempészte a baba mellé,és mondtuk a fiunknak nézze már meg mit hozott neki a kicsi(bababarát kórház,együtt lehettünk mindannyian,ráadásul 1 ágyasba voltam).Szerintem vigyétek be az oviba,ne zökkentsétek ki a megszokott ritmusából.Mondjuk mi az óvónéniket is megkérdeztünk mit javasolnak(mert minden gyerek más),és megkérdeztük a fiunkat is(ő menni akart).És képzeld el,az a 3 nap(pénteken szültem,hétfő reggel mentünk haza)nagy változásokat hozott.Összekovácsolta apát és fiát!Olyan szinten jól megvoltak!Játszottak,együtt aludtak,jöttek be hozzánk.Ne stresszelj rá,mert a lányod érezni fogja,és nem tudja majd hova tenni a dolgokat.Azt fogja gondolni,hogy valami rossz dolog miatt mész el.Engem tudod mi nyugtatott meg?Írtam a gyerekhez használati utasítást.A fürdetésről,etetésről,öltöztetésről,esti szertartásról stb.Tudta az apja is,ám mivel mindig én csináltam,tudtam,hogy nem tudja PONT ÚGY megcsinálni....bár már 17 hónapos a kicsi,még mindig megvan a "használati utasítás".A férjemnek nincs szíve kidobni!Szóval:NYUGI!Jó egészséget Nektek!
2014. febr. 18. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!