Van itt olyan akinek nagyon kicsi a korkülönbség a gyerekei közt (1 max 1.5 év)?
Szia!
Két gyermekem között 11 hónap a különbség. Volt,h elegem volt ,írtam is ki ide kérdést,de persze volt kedves válaszoló,aki szerint nekem gyerek se való....
Terhesség el fog repülni,egyszerűen nem lesz időd magaddal foglalkozni, vége, nehéz. Szülés után volt egy újszülöttem és éppen fogzó 11 hónaposom,aki ráadásul szeparációs szorongásos idejében volt. Alvási időm napi 3-4órára csökkent. Hol egyik ébredt ,h éhes,hol a másik...Háztartás úszott az első évben. DE most már 4,5 éves és 5,5 évesek. Kicsi 1 éves korától szépen el vannak együtt. Nekem a bölcsi hozott megkönnyebülést, Igaz a kicsi 17 hónapos korától már vissza kellett mennem dolgozni. Ráadásul úgy voltak betegek,mire egyik kigyógyult,másik beteg lett. Első évben nem sokat tudtam dolgozni.
Most már nem betegesek, egybe nőttek, eljátszanak egymással,segítik egymást, nagyon jó testvérek. Na persze vannak veszekedések,verekedések,de ez minden testvér között van.
Terhesség végén a fiam mellettem feküdt,játszott az ágyon. Olyan édesen simogatta a pocakomat és mondogatta baba:) Nem volt féltékenység,most már van,de nem vészesen. Holtponton a kicsi 1 éves korában jutottunk túl. Minden pénteken jött anyum,nagyim segíteni. Vagy amikor tudtak...
Kérdező! Ne riasszon meg ,h az első év nehéz. Láttod,akik válaszoltunk,vagy éppen ismerőse történetét írta le,mind túl éltük. Egyik ismerősöm kb. ugyanígy lett terhes,ő elvetette a babát, mondván anyagilag az elsőnek mindent meg akar adni. Azóta is amikor láttom,h a gyerek minden fajta drága játékkal, márkás cuccokkal van ellátva,az jutt eszembe, h ezért a kistesónak kemény árat kellett fizetnie.
Neked ráadásul már anyagilag is jobb lesz,hála a kormányunk egyetlen normális új intézkedésének. kapni fogod a tgyás+gyedet,majd dupla gyed, aztán gyed+ gyes, meg dupla gyes. Nekem ezek még nem voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!