Apasági nyilatkozat, ha az apa házas még Milyen jogi következményei vannak, ha az apa házas még?
Figyelt kérdés
38 hetes kismama vagyok, a párommal már aláírtuk az apasági nyilatkozatot. Viszont ő még házas,a nő az ő nevét viseli. Ennek van akármilyen következménye a babára vonatkozóan, ha velem történne valami?2009. dec. 8. 21:21
1/5 anonim válasza:
Nem tudom bizotsan, de szerintem nincs semmi következménye, mivel ő nam az anyja, nam az apja, csupán a gyereked apjának felesége.
Ha veled bármi történne, az apa kapná meg a gyermeket.
2/5 anonim válasza:
Szia. Semmi féle következménye nincs. Az én párom is papíron házas még, a csaj az ő nevét viseli, a kisfiunk mégis az ő nevén van és már 8 hónapos.
3/5 anonim válasza:
Ha te lennél házas, akkor lenne a gubanc. A férfiak bármikor elismerhetnek gyermeket magukénak.
Viszont ha te vagy házas, akkor a postás fiát is csak a férjed gyermekének tudnák be, bárki bármit mond!
Így ha veled történne valami, szigoruan elméletileg, akkor az apuka lehetne a gyám, minden gond nélkül, a papíron házastársa nem nagyon zavarna be jogilag.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Itt az ismerettségi körömben azzal riogattak, hogy ha netán történne valami, akkor a neje igényt tarthatna a gyerekre. De köszi a megnyugtatást! :)
2009. dec. 9. 13:34
5/5 anonim válasza:
A feleség nem tarthat igényt a gyerekre, mivel semmi köze hozzá (genetikailag). A párod lenne a törvényes képviselője, ha netán vele is történne valami, akkor a Te vagy az ő szülei vehetnék magukhoz a babát, a feleség nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!