Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnád a gyerekednek a testvére...

Adnád a gyerekednek a testvéred nevét?

Figyelt kérdés
A kedvenc lánynevem a húgom neve, szüleink szerint én neveztem el őt, mikor megszületett. Most hogy kislányt várok, felmerült bennem, hogy neki is azt a nevet adnám. Az biztos, hogy a testvérem nem akarja majd a saját nevét adni, ha lesz egy lánya, mert neki annyira nem tetszik. De nem lenne furcsa, hogy a húgomat és a kislányomat is ugyanúgy hívnák? Szerintetek?
2014. febr. 13. 08:48
 1/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem furcsa, szerintem még jól is esne a húgodnak!
2014. febr. 13. 08:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Igen, csak nem megy a férjem vezetéknevéhez.

De ha fiunk lesz, a férjem öccsének a nevét kapja másodiknak.

2014. febr. 13. 08:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerettem volna adni, de két fiú testvérem van, és nem akartam köztük féltékenységet, így más nevet kapott a fiam.
2014. febr. 13. 08:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Én mindig mondtam ha egyszer fiam lesz akkor Balázs lesz a neve, mást el sem tudtam volna képzelni. Most babát várok igaz nem tudjuk még, hogy fiú vagy lány lesz de az biztos hogy Balázs nevet nem fogja kapni, mert párom öccsét is így hívják. Nekem fura lenne, mert ezt a nevet már az öccséhez kötöm. Ugyanúgy azt sem tudnám elképzelni hogy a hugom nevét kapja ha lány lesz. Szóval én nem adnám, de van akit ez nem zavar.
2014. febr. 13. 09:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen siman adnam. Es meg jol is esne neki azt is tudom. :-) szerintem add neki azt a nevet. :-)
2014. febr. 13. 09:29
 6/8 anonim ***** válasza:
igen simán adnám ahogy egyre gyakoribb az is hogy az első lány gyermek az anyja nevét kapja. mi családunkban is így van első lány gyermek kapta anyja nevét. pároméknál is így van.
2014. febr. 13. 09:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk csak akkor kapta volna a férjem öccse nevét a gyermekünk, ha sógorommal valami történt volna.
2014. febr. 13. 12:50
 8/8 anonim ***** válasza:
én adtam. Szép név, amúgy is tetszett a neve a lánytestvéremnek, így a lányom az ő nevét kapta.
2014. febr. 13. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!