Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a vélemény a H1N1-es...

Mi a vélemény a H1N1-es vakcináról? Beoltassam magam vagy sem? Van egy 4.5 hónapos kislányom. Nem tudom mi tévő legyek, mert hallom azt is hogy igen meg azt is hogy nem.

Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 09:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én beadattam,és nem bántam meg.nálunk az egész család oltva van,csak a picit nem lehetett
2009. dec. 8. 09:14
 2/11 A kérdező kommentje:
Minél többen írjatok légyszi.És a válaszokat meg köszi.
2009. dec. 8. 09:21
 3/11 anonim ***** válasza:

9 hónapos a lányom.

10 éves fiam és én már be vagyunk oltva, párom a héten lesz.

Ja és mivel a kicsi 12 hónapnál fiatalabb, ingyen oltottak/oltanak.

2009. dec. 8. 09:35
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is beoltattam magam, bár a fiam 10 hónappal idősebb mint a te babád. Mindenképpen javasolnám az oltást neked, mert így a babádat is meg tudod védeni. Nekem azt mondta a gyermekorvos, hogy az anyatejjel a h1n1 elleni immunanyagokat is megkapja a kicsi. Szóval ha te beoltatod magad és szoptatod még a babád, akkor olyan mintha őt is oltattad volna, ugyanúgy védett lesz. Én azért oltattam, mert igazából az oltáson kívül semmi olyan védekezési mód nincsen, ami magas százalékban segít elkerülni a megbetegedést. Hazahozhatja a párod a ruháján, a bőrén, bárhol a vírust még akkor is, ha ő beoltatta magát. Persze megtehetitek, hogy nem mentek sehová hónapokig és így próbáltok védekezni, de sajnos ez sem 100%. Lehet vírus a kenyéren, amit megveszel a boltban, a gyümölcs héján, gyakorlatilag bárhol. Ezek ellen nem véd a maszk és a fertőtlenítés és ha már bejutott a vírus a szervezetedbe, akkor a vitaminok sem érnek semmit. Persze lehet, hogy te megúszod a komoly bajt, a szövődményeket. Viszont a kicsidnek erre sokkal kevesebb esélye van mivel az immunrendszere még nagyon gyenge. :-(
2009. dec. 8. 09:37
 5/11 anonim ***** válasza:

Még annyit tennék hozzá az előzőekhez (9:37-es vagyok), hogy alapvetően 3 típusú embert láttam ebből a szempontból.

1. Van aki nagyon fél a megbetegedésektől és egyből oltat

2. Van aki élből elutasítja az oltást és még akkor sem oltatna, ha a családtagja belehalna a h1n1-be

3. Van, aki sokáig vívódik és végül dönt akár az oltás mellett, akár az oltás ellen.

Minket a férjemmel végülis az győzött meg, hogy már minden fórumon ajánlják a szakemberek az oltást, még a MTA is ajánlotta. Sokan őrületes méretű összeesküvést sejtenek az oltás mögött, de én képtelenségnek tartom, hogy mindenkit le lehessen fizetni. Meg egyébként sem érdekel a dolog anyagi része. Viszont azt felháborítónak tartom, hogy valaki azért próbál lebeszélni másokat az oltásról mert ő nem meri beoltatni magát, de azért lebeszél mást is, hogy ne csak ő haljon már bele, hanem minél többen a vírusba. Mert hallottam már ilyet is sajnos.

2009. dec. 8. 09:44
 6/11 anonim ***** válasza:

09:35

Az emberek töménytelem mennyiségű, sokszor szükségtele, tv-ben nagyonreklámozott gyógyszert szednek be. Ha náthásak, ég agyomruk , jekttő köhögnek kicsit rohannak a patikába és megvesznek mindent.

(Hétvégenként közeli patika előőt mindig áll legalább 5 ember.)

Pedig szerintem el sem olvassák, hogy mi van bennük és milyen mellékhatásaik vannak.

Érdekes erről senki nem beszél.

Meg szezonális influenza ellen is szokta oltatni emberek minden évben, de azzal nem foglalkozik, az aki nem oltat.

A kötelező védőoltásokat sem boncolgatja senki.

Ez a H1N1-es hisztéria tipikus esete annak, hogy mindenki csak a más dolgával foglalkozik.

Aki nem mer oltatani, az meg csinálja a műsort.

Mint már írtam én oltattam, a kicsi a kötelezők mellett megkapta Precvenart és Rotát, a nagy meg a kullncs által trejeszette agyvelőgyulladás elleni oltást.

2009. dec. 8. 09:55
 7/11 anonim ***** válasza:
3 hetes a kisfiam- már védett vagyok. Szülés után beadattam. Jól vagyunk.
2009. dec. 8. 10:52
 8/11 anonim ***** válasza:
1 éves a babám, őt nem oltatjuk, de a férjem és én már túlvagyunk rajta.
2009. dec. 8. 10:57
 9/11 anonim ***** válasza:
17hetes vagyok,nem oltattam be magam,és a családom se.
2009. dec. 8. 11:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Kisfiam 14 hónapos, mi beoltattuk z egész családot a kicsi kivételével.

Tavaly, beadattam a szezonális infulenza elleni oltást, pedig kisfiam még csak 2,5 hónapos volt. Akkor még kizárólag anyatejes volt, és még most is szoptatom. Sem attól, sem a mostaniaktól nem lett semmi baja.

2009. dec. 8. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!